Rörigt i Landvetter – Flera sammanhängande brott


Denny Bågenholm 2023-05-28

Polisen får ingripa vid två händelser som är kopplande till varandra under lördagskvällen i Landvetter.
Bild:Arkivbild
Polisen får ingripa vid två händelser som är kopplande till varandra under lördagskvällen i Landvetter.

HÄRRYDA | Sent på lördagskvällen blir två personer påkörda utanför McDonald’s vid Landvetter flygplats. När föraren flydde tog bekanta till de skadade upp jakten som slutade med att den unga förarens pappa blir misshandlad i sitt hem.

 

Allt börjar på parkeringen utanför McDonald’s vid Landvettermotet där en 20-årig bilförare kör på och skadar två personer lindrigt. När polisen kommer fram är det upprörd stämning på platsen. Polisen hittar minst två personer med skador som ambulanspersonal får ta hand om.

Den misstänkte föraren lämnar platsen och antas åka hem vilket gör att kompisar till offren tar upp jakten. När de kommer hem till gärningsmannen möter de hans pappa som då får ta emot slag.

Föraren greps av polisen och hans bil beslagtogs. Brottsmisstanken rubriceras som grov misshandel. Det finns även uppgifter om att föraren ska ha blivit utsatt för misshandel före den aktuella händelsen, något som nu ska utredas.

– Vi är osäkra på om det var medvetet eller en olyckshändelse. 20-åringen grips i hemmet och har delgivits misstanke för grov misshandel, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl.

– Vid den efterföljande händelsen vid hemmet där förarens pappa blivit slagen har en man delgivits misstanke om misshandel av normalgraden, avslutar han.

Ingen av de inblandade har fått några allvarligare skador.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.