Mölnlycke fabriker redo för framtiden


Denny Bågenholm 2023-05-29

Utsikt över Mölnlycke fabriker och Wallenstam arena.
Bild:Denny Bågeholm
Utsikt över Mölnlycke fabriker och Wallenstam arena.

Annika Rohdin Reumert siktar framåt och spanar efter nya projekt.
Bild:Denny Bågeholm
Annika Rohdin Reumert siktar framåt och spanar efter nya projekt.

Bryggan och Wallenstam Arena skapar en centrumpunkt i området.
Bild:Denny Bågeholm
Bryggan och Wallenstam Arena skapar en centrumpunkt i området.

Kullersten och tegel skapar en känsla av tidigt 1900-tal, men innehållet är modernt och området ger en liknande känsla som Hamburgs hamnkvarter.
Bild:Denny Bågenholm
Kullersten och tegel skapar en känsla av tidigt 1900-tal, men innehållet är modernt och området ger en liknande känsla som Hamburgs hamnkvarter.

HÄRRYDA | Från industriområde till charmigt och rustikt boende med både historia i väggarna och nya bostäder har Wallenstam precis flyttat in cirka 1 000 nya hyresgäster.

– Området kallar vi för Mölnlycke fabriker, för det har legat en gammal textilfabrik här, säger Annika Rohdin Reumert.


 

Området ligger vid den nybyggda Wallenstam Arena som är hemmaplan för Pixbo Innebandy och några hundra meter från Mölnlycke centrum, perfekt i anslutning till natur och Massetjärn. En miljö som andas svenskt sekelskifte fast med en modern touch.

I slutet på förra veckan bjöd Wallenstam in till ett stort kalas i samband med att alla nya hyresgäster flyttat in.
– Här har vi byggt en massa bostäder, nya hem till människor. Det är över 500 lägenheter. Där är nästan alla kvarter nu färdigbyggda och inflyttningsklara. Så det är det vi ska fira idag, en stor inflyttningsfest för alla nyinflyttade, säger Annika Rohdin Reumert, marknadschef hos Wallenstam.

Hur länge har det här projektet pågått?
– Vi satte spaden i marken 2018. Ett kvarter brukar ta mellan två och tre år att bygga. Det är ett enormt projekt och då tillhör även den mysiga bruksgatan längst upp i området. Vilket innebär att det finns många trevliga verksamheter för de boende att besöka. Vi äger ju även de kommersiella fastigheterna här. Så vi har O'Learys, vi har Food Factory, vi har snart ett stenugnsbageri och det finns Friskis och svettis, Pixbo Gymnastikförening och SACRO Trampolin och självklart Wallenstam Arena, säger hon stolt.

Wallenstam lägger mycket resurser på kultur och fritid, hur kommer det sig?
– Det stämmer för vi tror på det som bolag. Och vi vet att de boende värdesätter och uppskattar rekreation i närheten. Så här i Mölnlycke är det ju helt fantastiskt med närheten till vackra Wendelsbergsparken och man kan även sitta och njuta vid bryggan vid Massetjärn, säger Annika.

Så nu är allt färdigt?
– Här är faktiskt inte allt riktigt klart än. Vi har två byggrätter kvar. De är preliminärt i byggstart i slutet av 2024 och 2026, berättar Annika.

Lokalpressen kommer ut i både Lerum och Partille, har ni några projekt på gång även där?
– I Lerum ingår vi i ett konsortium, ett samverkansprojekt som heter Aspenstrand som vi är väldigt stolta över att få delta i.

Vad är din roll i Mölnlycke fabriker?
– Jag är marknadschef på Wallenstam. Men jag jobbar också mycket med områdesutveckling och platsutveckling. Jag är väldigt involverad i att våra boende ska trivas och för mig är det en stor del i jobbet att vara nära våra hyresgäster. Vi jobbar mycket med de här detaljerna. Vårt mål är att få dem att trivas och vilja bo här länge, säger hon.

De som flyttat hit, är de nöjda med sin nya bostad?
– Ja, undersökningar visar att de är väldigt nöjda. De flesta tycker väldigt mycket om området och sin bostad. De värdesätter precis det som vi trodde innan vi satte spaden i marken. Närhet till naturen, närhet till service, rekreation och kollektivtrafiken in till Göteborg, säger Annika avslutningsvis.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.