Opportunity Day ska öka inkluderingen på arbetsmarknaden


Jonas Bengtsson 2022-11-14

Grundaren Helena Lindahl vid förra årets Opportunity Day, på måndag är jobbsökarmässan för utrikesfödda tillbaka för sjätte gången.
Bild:Jonas Bengtsson
Grundaren Helena Lindahl vid förra årets Opportunity Day, på måndag är jobbsökarmässan för utrikesfödda tillbaka för sjätte gången.

HÄRRYDA | Idag arrangeras jobbsökarmässan Opportunity Day som riktar sig till personer födda utanför Sverige.

– Vi tappar oändligt mycket resurser på att en stor grupp står utanför arbetsmarknaden, säger grundaren Helena Lindahl.


 

För sjätte gången i ordningen ska nu Opportunity Day arrangeras. När jobbsökarmässan gick av stapeln i fjol var Härryda och Göteborg de enda kommunerna på plats – och Härryda kommun planerar även att vara med den 14 november i år på Clarion Hotel Post i Göteborg.

– Välfärden är den sektor som mest behöver folk och som kommun tänker jag att man har med sig sitt kärnuppdrag att vara mer inkluderande och vara dörröppnande för alla som vill komma in i arbetslivet, sa Radwan Alhourani, företagskoordinator på arbetsmarknadsenheten, när Lokalpressen träffade Härryda kommuns delegation på förra mässan.

Totalt ska 27 olika arbetsgivare vara på plats på mässan vars syfte är att inspirera näringslivet, organisationer och myndigheter till att söka medarbetare som är utrikesfödda – och därmed öka inkluderingen på arbetsmarknaden. Förutom Härryda kommun kommer även Clarion Post Hotel, Systembolaget, Knowit, P4 Göteborg och SJ att finnas där för att rekrytera och skapa kontakter.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.