Närproducerad meny på Mats prisbelönta korvkiosk


jan Larsson 2023-01-19

Olssons Gatukök i Landvetter har idag fyra delägare: Mats, Kadir, Björn och Redeer.
Bild:Jan Larsson
Olssons Gatukök i Landvetter har idag fyra delägare: Mats, Kadir, Björn och Redeer.

HÄRRYDA | Från början var tanken att han skulle bli ekonom, men ödet ville annorlunda. Via en karriär som bensinhandlare blev Mats Olsson korvhandlare och driver idag ihop med tre delägare Olssons Gatukök i Landvetter. 2013 blev Mats dessutom Årets Sibylling.

 

Det börjar närma sig lunchtid och bakom disken förbereder Mats Olsson dagens ankomst av kunder. I köket används högrevsburgare och korvar från Härryda Karlsson. Moset görs med potatis från Halland.

– Räk och västkustsalladen kommer från Österbergs Fisk och briochebrödet från Landvetter Stenungsbageri. Det här med närproducerat har varit min grundtanke från början, att hitta lokala producenter som kan leverera det som lagas här i gatuköket, berättar Mats.

Efter gymnasiet var siktet inställt på att bli civilekonom. Mats började läsa ekonomi, men då hans pappa och bröder under samma tid byggde upp en ny bensinstation, kom Mats snart på andra tankar.
– Jag hoppade av ekonomistudierna, eftersom jag helt enkelt tyckte det var mycket roligare med bensinstationen. Det här med bensinstationer ligger ju lite i blodet och generationer tillbaka, liksom att driva korvkiosker. Så det blev en annan bana för mig, men det är inget jag ångrar idag, tvärtom.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.