Näringsliv, politiker och flygbranschen samlades på “Take Off”


Jonas Bengtsson 2024-02-12

Kommunstyrelsens ordförande Per Vorberg (M), kommundirektör Pia Alhäll och näringslivschef Helena Alterby Nordström inför en rundtur på Landvetter flygplats i samband med branschträffen ”Take Off”.
Bild:Jonas Bengtsson
Kommunstyrelsens ordförande Per Vorberg (M), kommundirektör Pia Alhäll och näringslivschef Helena Alterby Nordström inför en rundtur på Landvetter flygplats i samband med branschträffen ”Take Off”.

HÄRRYDA | Säkerhetsläget och klimatomställningen var två av flera frågor som lyftes under Swedavias temadag “Take off” som lockade branschfolk, media, näringsliv, akademin och politiker till Landvetter flygplats.

 

Härryda kommun representerades av Per Vorberg, Pia Alhäll och Helena Alterby Nordström.

För andra gången sedan pandemin har det nu genomförts ett “Take off” på Landvetter flygplats. Eventet genomfördes i ett stort konferensrum nära avgångsterminalerna. 120 personer var anmälda varav kommunstyrelsens ordförande Per Vorberg (M), kommundirektör Pia Alhäll och näringslivschefen Helena Alterby Nordström var tre av dem.

– ”Take Off”-dagen är alltid intressant, relevant och viktig. Roligt att se att så många beslutsfattare från näringslivet, politik och tjänstepersoner är med. Det är också positivt att allt fler kommuner representeras, Göteborg Landvetter Airport är ju Västsveriges internationella flygplats som är otroligt viktig för näringsliv och regionen, säger Per Vorberg.

Något från dagen du tyckte var särskilt intressant och applicerbart på Härryda kommun?
– Fokuset på den gröna omställningen inom flyget är riktigt bra och jättespännande. Exempelvis Swedavias omställning inom den egna verksamheten och att Swedavia/Göteborg Landvetter Airport nått den högsta hållbarhetscertifieringen, vilket visar på ett mycket bra arbete. Heart

Aerospaces utveckling av elflyg i vår region, och hur nära det nu är till att de börjar flyga fullskaligt. Även att ST1 snart får certifieringen för produktionen av fossilfritt e-flygbränsle, visar på vad som sker. Alla dessa delar påverkar Härryda kommun, säger Vorberg och menar att ”Take Off” också innebär en bra möjlighet till att knyta kontakter och boka in möten för viktiga frågor.

– Sedan är det ju alltid roligt att få gå rundtur och se och uppleva saker som inte gemene man har möjlighet till. Alltid kul att se hur flygplatsen utvecklas för resenärernas upplevelse och trivsel med utbud av shopping, mat och dryck, och naturligtvis konsten. Jag älskar känslan man har när man är på flygplatsen, säger Vorberg.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.