Miniversion av anrika skidloppet i Hindåsterrängen


Denny Bågenholm 2024-01-29

Klockan 9.30 i lördags gick starten av Barnens Vasalopp i Hindås. Det var gratis att ställa upp, och då ingick både medalj och blåbärssoppa.
Bild:Johanna Berglund
Klockan 9.30 i lördags gick starten av Barnens Vasalopp i Hindås. Det var gratis att ställa upp, och då ingick både medalj och blåbärssoppa.

HÄRRYDA | Under lördagen anordnades det årliga Barnens Vasalopp runt om i landet. Hindås Skidklubb deltog givetvis, där barnen i klubben fick åka ett lopp på 500 eller 1 000 meter, för att sedan firas med medalj och applåd.

 

– Det handlar om att engagera barnen, så att de får känna att de är med i något större än bara vanliga träningar även i de åldrarna då det inte arrangeras tävlingar, säger Hana Dobsicek Trefna, tränare i klubben.

Den första startsignalen ljuder, det är loppet på 500 meter som startar. Barnen sätter fart och börjar staka sig upp för backen, förbi skylten med skylten ”Sälen”. Vid målgången står en likadan skylt med texten ”Mora”, där barnen efter loppet möts av medalj och blåbärssoppa.

– Det kändes bra att åka. Det är inte så svårt att åka sådana här lopp, man bara åker och tränar mycket, säger Caspian Walin Daleljung 7 år.

De barnen som ska åka det 1000 metersloppet har ställt sig redo och väntar otåligt på att startsignalen ska låta dem åka. Barnen som redan gått i mål börjar leka i den höga skidbacken och hejar på kompisarna som ska åka nu. Vilma och Olivia har varit aktiva i klubben tidigare, och berättar hur det kändes att åka loppet.

– Det kändes jätteroligt att åka idag. Varannan vecka så tränar jag i den här klubben, så jag var lite förberedd, säger Vilma Vesterberg, 7 år.

– När man ska åka ett lopp så är det viktigt att värma upp innan, berättar Olivia Sigurd 7 år.
Hana Dobsicek Trefna, som är tränare i klubben berättar att det är väldigt givande att träna barn i klubben, men att det har sina utmaningar.

– När barnen väl är här så är de väldigt engagerade och vill vara med och åka. Men det är att få hit dem som ibland är svårt, speciellt när vädret är lite sämre, då får vi inte så stor uppslutning. Men skidåkningen är bra för barn, eftersom det är en sport som berör hela kroppen och är en allsidig sport. Jag hade inte möjligheten att åka skidor som barn, och jag önskar att jag hade möjligheten att göra det tidigare.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.