Man från Mölnlycke dömd för bedrägeri och narkotikabrott


Vanessa Rojas Hedström 2024-01-11

<span style=\
Bild:Tommy Holl
En Mölnlyckebo har dömts till en månads fängelse efter att ha gjort sig skyldig till bedrägeri, olaga hot och ringa narkotikabrott.

HÄRRYDA | En man i 35-årsåldern från Mölnlycke har fått sin dom fastställd i hovrätten efter att ha överklagat tingsrättens beslut. Mannen har dömts för bedrägeri och ringa narkotikabrott. Hovrättens påföljder blir ett fängelsestraff samt att betala staten för kostnaderna, men trots bedrägeridomen behöver han inte betala skadestånd till brottsoffren.

 

En Mölnlyckebo har dömts för bedrägeri och ringa narkotikabrott i hovrätten efter att den åtalade överklagat tingsrättens dom, den slutgiltiga domen kom i slutet på december förra året.

De två målsägare som anmält den åtalade för bedrägeri berättar att de först fick kontakt med mannen på Facebook, där han sålde olika hushållsprydnader. Det är två målsägande som vittnar om att de inte fått leverans av de prylar som de köpt av mannen. En av dem kontaktade honom via Facebook för att köpa ett dörrlås som den dömde annonserade ut. Personen betalade 1 700 kronor för dörrlåset via Swish, men fick aldrig dörrlåsen.

En annan person köpte en strömbrytare för 4 100 kronor, men efter att personen swishade pengarna skickades aldrig strömbrytaren. Målsägaren i det här fallen menar att den åtalade kom med nya ursäkter varje vecka. Hovrätten menade att gärningsmannen utförde gärningen med uppsåt och att han därför dömts för bedrägeri. Samma person som köpte strömbrytaren kontaktades senare av gärningsmannen via Facebook med hotfulla meddelanden, händelsen döms som olaga hot.

Genom bevis som skärmdumpar och konversationer, samt återberättelser från både målsägande och gärningsmannen, där deras historier jämfört med varandra och sanningshalten värderats, fastställer nu hovrätten att mannen är skyldig och döms för sina gärningar. Mannen dömdes även för användning av narkotika, efter att ha använt tramadol. Personen har erkänt både olaga hot och ringa narkotikabrott, men inte bedrägerierna.

Påföljden för den dömda mannen blir ett fängelsestraff på en månad samt att betala tillbaka en summa till staten för kostnaderna. Även fast han dömts för bedrägeri så behöver han inte betala skadestånd till brottsoffren.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.