Hyresgästföreningen i Härryda bjuder in till årsmöte


Jonas Bengtsson 2023-03-28

Jan Linde är ordförande för Hyresgästföreningen i Härryda.
Bild:Pressbild
Jan Linde är ordförande för Hyresgästföreningen i Härryda.

HÄRRYDA | Den 1 april samlas Hyresgästföreningen i Härryda till ett årsmöte i Kulturhuset i Mölnlycke.

– Vi är stolta över vårt arbete under 2022 med en politikerdebatt i valrörelsen och ett öppet möte arrangerat tillsammans med Förbos företagsledning. Vi har också ökat medlemstalet och är nu lite mera 1 600. Mycket medlemmar i en kommun som domineras av villor och bostadsrätter, säger ordförande Jan Linde.Hyresgästföreningen har blivit allt synligare genom att ha blivit mera aktiv i social medier och dessutom samverkat och synts i lokala medier.

– När det visade sig att Härryda kommun stack ut som den dyraste att bo i om man bor i hyresrätt i Västsverige så fick vi också vara med i SVT Väst och i rikssändningar i den frågan. Vi har också lyft två viktiga frågor till: Problemet med att många har kallhyra och fått stora kostnadsökningar via dyra elkostnader och att många hyresrätter finns i hus med dåliga energivärden, säger Jan Linde i ett pressmeddelande.

Jan Linde är ordförande sedan två år tillbaka och menar att föreningens mål är att starta en lokal hyresgästförening för boende i det privata beståndet i Mölnlycke, en förening för boende i Landvetter med fokus på Förbo boende, samt omstarta sina tidigare föreningar i Mölnlycke centrum (Centralvägen), Skogen och Stationsvägen. Efter bästa förmåga och resurser vill de också stödja nuvarande lokala föreningar i Rävlanda, Hindås och Mölnlycke. Dessutom samverkar man även med ABF och PRO.

– På initiativ av ABF har vi startat ett samtal om att vidga vår samverkan med dem och med de PRO-föreningar som finns i kommunen. Temat för samverkan är att möta ofrivillig ensamhet och med fokus på de som är 65+.

Hyresgästföreningen i Härryda ser som sin viktigaste idépolitiska fråga att lyfta hyresrätten som boendeform och politikens syn på hur den ska utvecklas. De planerar att till hösten inbjuda till en bostadspolitisk utbildning för kommunfullmäktiges ledamöter och för partierna. Då avser man att lyfta frågor som också berör bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i relation till utvecklingen i kommunen.

– Vår målsättning, samlat för hyresgästföreningen, är att öka medlemstalet och att aktivera flera medlemmar för uppdrag i föreningen, avslutar Jan Linde.

FAKTA
Hyresgästföreningen i Härryda har årsmöte 1 april klockan 11-14 i Kulturhuset i Mölnlycke (Röda rummet).
Föranmälda bjuds på lunch (anmälan senast 29 mars). Kontakt: janne.linde@hotmail.com eller 070 588 65 84
Alla medlemmar är välkomna.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.