Hindåsbon Heli Gading bytte från siffror till lerklumpar


Jan Larsson 2022-11-21

Heli framför ateljén med ett av sina verk, ett keramikfat. Den 26 november deltar hon på Julmarknaden. Då blir det även loppis, \
Bild:Jan Larsson
Heli framför ateljén med ett av sina verk, ett keramikfat. Den 26 november deltar hon på Julmarknaden. Då blir det även loppis, "knallar" och tomteparad i Hindås.

HÄRRYDA | Efter 30 år i arbetet som ekonom kände Heli Gading att det var dags att byta inriktning i livet. I dag arbetar hon med drömyrket som keramiker och ser varje dag fram mot att vandra ner till ateljén vid sjön.

 

Ateljén ligger på en slänt mellan boningshuset och strandkanten ner till Västra Nedsjön. Vi går in och Heli visar runt bland hyllor med muggar och fat som hon tillverkat. Hon pratar om harmonin i arbetsprocessen.

– Här kan jag bara vara fokuserad på det jag skapar. Det var mycket på grund av lugnet i den känslan som gjorde att jag drogs till det här skapandet. På så vis är det stor skillnad mot att jobba med ekonomi och alla möten med den tidspressen.

Längre upp mot vägen finns, som Heli kallar den, Sveriges minsta keramikbutik – byggnaden på en kvadratmeter, där har hon ställt ut flera av sina verk till försäljning och kunderna kan betala med swish.
– Butiken är inte bred, men 3,7 meter hög med plats att bygga hyllor på höjden , där jag kan placera mina verk. Vi byggde den i somras och det har blivit väldigt populärt. Det är ju enkelt också då kunderna kan gå in där och hitta något som passar.

Hon jobbade med ekonomi på olika vis i 30 år. Parallellt med det skapade Heli på fritiden med färg och form. År 2002 utbildade hon sig till keramiker på Keramikskolan i Göteborg. Under en period hade hon också inredningsbutik i Göteborg och Hindås där Heli också blev ordförande i föreningen Form och Bild.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.