Halldén (L): “Viktigaste frågorna är skolan, valfriheten och möjligheterna till inflytande”


Jonas Bengtsson 2022-09-06

Anders Halldén (Liberalerna) är ledamot i kommunfullmäktige, ersättare i kommunstyrelsen samt styrelseordförande för Förbo AB. Han står som nummer ett på partiets valsedel i valet till kommunfullmäktige i Härryda.
Bild:Pressbild
Anders Halldén (Liberalerna) är ledamot i kommunfullmäktige, ersättare i kommunstyrelsen samt styrelseordförande för Förbo AB. Han står som nummer ett på partiets valsedel i valet till kommunfullmäktige i Härryda.

HÄRRYDA | HALLÅ DÄR Anders Halldén, gruppledare för Liberalerna Härryda, inför valet den 11 september.


Hur har sista veckorna sett ut för Liberalerna Härrydas del inför valet?
– Mycket hårt arbete med möten på stan, utdelning av valmaterial och ibland också utveckling av annonser.

Hur mycket har ni varit ute på torg och pratat – och hur ser ni på den metoden att få röster?
– Vi har varit ute i Mölnlycke och Landvetter vid flera tillfällen sedan i maj. Det är ett bra tillfälle att få möta väljare och besvara frågor men troligen inte ett sätt att attrahera nya väljare. Liberalerna är ett värderingsstyrt parti där det liberala värderingarna står i fokus och våra väljare har också liberala värderingar. Man byter inte värderingar över en natt eller ett valmöte på stan.

Vilka är de viktigaste frågorna för er i valet?
– Skolan, valfriheten och medborgarnas möjligheter till inflytande. När det gäller skolan ska kvaliteten vara hög och föräldrar ska kunna välja mellan olika typer av skolor. Inom äldreomsorgen måste valfriheten öka med friare hemtjänst, men också här ska kvaliteten vara hög. Slutligen vill vi stoppa en tågtunnel under Mölnlycke och istället tillskapa en pendeltågslösning mellan Göteborg och Borås med stopp i Mölnlycke.

Hur ser era förhoppningar ut för partiets egen del i kommun, region och i riksdag?
– Vi hoppas på att tillsammans med Alliansen i Härryda fortsätta styra kommunen. Hittills har detta varit framgångsrikt och gynnat kommunens invånare. På riksnivå vill vi uppnå en borgerlig regering bestående av Liberalerna, Moderaterna och Kristdemokraterna. Denna får gärna stödjas av Sverigedemokraterna. I regionen räknar vi med att fortsätta styra och fortsätta arbetet med fast läkarkontakt på vårdcentralerna.

Är det några särskilda valfrågor som tagits upp mycket i debatten som ni inte tänkte på i förväg? Några överraskningar?
– Den stora överraskningen är Attendos misskötsel av det äldreboende man driver i kommunen. Ser dock inte detta som en valfråga för vi är nog väldigt överens om att så får det inte gå till!

Vad vill Liberalerna ta tag i på direkten om ni är med på den vinnande sidan efter 11 september?
– Det är viktigt att ta tag i äldrevården och få fram fler alternativa utförare, men det måste ske med garanterat och kontrollerad kvalitet. Också inom skolan ser vi några kommunala skolor med bristande kvalitet, dessa måste justeras genom att resurser förs till skolan för att kunna öka det individuella stödet till enskilda elever.


Tipsa en vän     Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.