Härryda fortsatt i topp


Denny Bågenholm 2023-09-20

Härryda fortsatt i topp, men både Partille och Lerum kommer närmare i årets kommunranking.
Bild:Svenskt Näringsliv / Denny Bågenholm
Härryda fortsatt i topp, men både Partille och Lerum kommer närmare i årets kommunranking.

LERUM | Även i år uppvisar Härryda en topplacering trots en liten tillbakagång i årets undersökning. Härryda backar från förra årets plats 9 till plats 11 av 290 kommuner.

 

Partille klättrar från plats 41 till plats 32. Lerum är den kommun i Göteborgsregionen som ökar mest med 44 placeringar från plats 130 till plats 86. Det visar Svenskt Näringslivs årliga ranking av det lokala företagsklimatet.

– Företagsklimatet har under lång tid varit en prioriterad fråga i Härryda. Kommuner som rankas högt och som lyckas bibehålla sin plats har jobbat länge för att nå dit. Framgångsfaktorer för ett bra företagsklimat är en god dialog mellan kommunen och företagen, tydligt politiskt ledarskap och synliga satsningar i samverkan med näringslivet. Det är mycket imponerande och glädjande att se hur Härrydas tydliga fokus på näringslivet leder till topplaceringar år efter år, säger Christina Riksén, områdesansvarig i Göteborgsregionen för Svenskt Näringsliv.  

Topp tre i Göteborgsregionen är Härryda (11), Öckerö (19) och Partille (32).

– Ett gott företagsklimat är en ödesfråga för alla kommuner. Företag och företagsamma människor lägger grunden för vår välfärd. Deras beslut om att växa, anställa, bygga ut, investera eller avsluta sin verksamhet påverkar sysselsättning, skatteintäkter och vilket utbud av varor och tjänster vi har tillgång till. Genom att skapa goda förutsättningar för befintliga och framtida företag säkerställer kommunen jobb och skatteintäkter, säger Rudolf Antoni, Svenskt Näringslivs regionchef i Västra Götaland.   

Om Svenskt Näringslivs kommunranking

Sedan 2001 sammanställer Svenskt Näringsliv en årlig ranking av det lokala företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet med rankingen är att visa var i landet det är mest gynnsamt att starta och driva företag. 2023 års ranking utgörs till två tredjedelar av enkätsvar från 32 000 företagare, och till en tredjedel av statistiska faktorer från SCB och UC.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.