Gott om folk på nationaldagen i Häryda


Ulf Magnusson 2022-06-11

Ovanligt många hade mött upp i Kulturhusets trädgård denna nationaldag. Hundratals flaggor lyste upp under den fina ceremonien.
Bild:Ulf Magnusson
Ovanligt många hade mött upp i Kulturhusets trädgård denna nationaldag. Hundratals flaggor lyste upp under den fina ceremonien.

HÄRRYDA | Det blir väl aldrig som på Karl Johan i Oslo, kanske. Men firandet av vår nationaldag blev ändå en fin manifestation för vår nationella gemenskap – något som kanske känns extra angeläget under veckor och månader som dessa med både internationella och nationella kriser.

Kulturhusets trädgård lockade i alla fall flera hundra gäster till ett par timmars avkoppling tillsammans.
De två gångna pandemiåren har omöjliggjort traditionellt firande av nationaldagen. Men i år blev det av – i ett alldeles lagom väder. På Kulturhusets terass fanns Mölnlyckes eminenta blåsorkester, ledd av Christina Lundin och Jenny Björkqvist. Förutom en lång rad välarrangerade klassiska nummer spelade orkestern även Sveriges Flagga och vår nationalsång till en stående och skönsjungande församling.

Nationaldagen är dessutom Härryda kommuns tillfälle att uppmärksamma prestationer under det gångna året, såväl idrottsligt som kulturellt. Ett stort antal aktiva i olika föreningar har under året lyckats bli svenska mästare i sina respektive sporter, såsom till exempel Pixbo Wallenstam Innebandy, Mölnlycke Frisbee Club och Aktiv Armsport i Rävlanda. Från den senare föreningen fick Fia Onelius applåder för sin prestation att som tävlande på ungdomsnivå ta SM-guld i seniorklassen. Även årets tillgänglighetspris utdelades till Magnus Ivarsson för sitt engagemang i para-alpin verksamhet.

Läs mer i helgens tidning >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Till alla Lokalpressens läsare, njut av semestern, smörj er ordentligt och glöm inte följa Lokalpressen på hemsidan, Facebook, Instagram och Twitter. Den enda tidningen med DINA lokala nyheter helt gratis i brevlådan, på webben, i telefonen, i appen och sociala medier hela sommaren.Tipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.