Försenad upptagning av grus - men arbete pågår


Denny Bågenholm 2023-05-17

Det sopas och sopas men ännu är inte vinterns grus borta från Härryda kommuns gator.
Bild:Frank Gärtner, Mostphotos
Det sopas och sopas men ännu är inte vinterns grus borta från Härryda kommuns gator.

HÄRRYDA | Grusade planer för arbetet med att ta upp grus från gator och torg är förskjutet i år. Just nu sopas smågator i Mölnlycke. Bostadsgatorna i Landvetter står på tur. Vägföreningar får vänta längst på att få gruset borttaget i år.

 

Det är en ovanligt lång säsong med vinterväglag som gjort att grusupptagningen är försenad i år. Hittills har större kommunala vägar, centra och gång- och cykelbanor i alla orterna fått gruset borttaget.

Smågator kvar
Just nu är sopningsbilarna på de mindre bostadsgatorna i Mölnlycke och sopar upp gruset. Sedan fortsätter de till bostadsgator i Landvetter.

Allra sist i år sopas gator för vägföreningar i Mölnlycke och Pixbo, som har skötselavtal med kommunen. Normalt behandlas gator i vägföreningar tillsammans med bostadsgator men just i år har kommunen fått prioritera dem till sist.
Roterande ordning

Grusupptagningen sker efter roterande schema så att den ort som låg sist i ordningen ena året får gruset upptaget bland de första till nästa år. Kvarters- och bostadsgator ligger alltid sist i prioritetsordningen.

Samtidigt finns det alltid en viss osäkerhet beroende på väderläget. Nattfrost med risk för halka försenade exempelvis grusupptagning i de östra orterna och därmed efterföljande turordning.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.