Emma Ytterstad - årets företagare får pris av Landvetter-Råda Centerkvinnor


Denny Bågenholm 2023-03-14

Centerkvinnorna i Landvetter-Råda delade ut priset årets företagare till rekitchen.nu och Emma Ytterstad. &Aring;sa Orréus, Emma Ytterstad, Maria Kornevik Jakobsson, Kitt Rehn-Magnusson, Irene Stenekull, Gun Wågsjö.<br /><br />
Bild:Privat
Centerkvinnorna i Landvetter-Råda delade ut priset årets företagare till rekitchen.nu och Emma Ytterstad. Åsa Orréus, Emma Ytterstad, Maria Kornevik Jakobsson, Kitt Rehn-Magnusson, Irene Stenekull, Gun Wågsjö.HÄRRYDA | På Internationella kvinnodagen 8 mars hyllade Centerkvinnorna i Landvetter-Råda årets företagare i kommunen. Emma Ytterstad från rekitchen.nu fick den fina utmärkelsen.

– Vi behöver komma ifrån volymföretagens ”slit och släng”-modeller och hitta nya hållbara och cirkulära sätt att konsumera det vi behöver, säger Emma. 


 

Emma driver rekitchen.nu som är en cirkulär tjänst för köksredskap där kunden kan hyra allt som du behöver för att laga mat. Tillsammans med olika företag har Rekitchen satt samman ett paket av premiumprodukter, med allt från kastruller och stekpannor till rivjärn och durkslag, som kunden hyr i en prenumerationstjänst, så länge man behöver dem.

– Tjänsten riktar sig mot studenter som flyttar hemifrån för första gången, men också utbytesstudenter som kommer till Sverige för studier under en kort period. Nu slipper de köpa, ofta av låg kvalitet som sedan slängs eller läggs på hög i secondhandbutikerna, säger Emma Ytterstad.

När man hyr istället för att köpa får produkterna en längre livslängd. De används mer effektivt och dessutom ger företaget incitament till producenter att skapa produkter med ännu högre kvalitet som håller för att hyras ut under flera år.

– Den här cirkulära hyrmodellen är ett hållbart och flexibelt alternativ till att köpa nytt. För konsumenten är fördelarna med konceptet att de får möjlighet att använda premiumprodukter från stora kvalitetsvarumärken till ett bra pris och att tjänsten är flexibel, säger hon.

Emma Ytterstad startade bolaget för 18 månader sedan och under hösten 2021 fick företaget en innovationcheck från Vinnova för att utveckla den cirkulära tjänsten.

Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet vars uppdrag är att stärka Sveriges innovationsförmåga för att bidra till hållbar tillväxt. Myndigheten gör det möjligt för organisationer att lösa utmaningar tillsammans genom att öppna upp för innovation som gör skillnad.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.