Lakehouse ska bli en naturlig mötesplats – allmänheten bjuds in på rundtur 20 april


Jonas Bengtsson 2023-03-19

100 meter lång och 18 meter hög blir Lakehouse som ska stiga upp ur naturen på ett sömlöst sätt. Taket ska bli gångbart, med en fantastisk utsikt över Landvettersjön längst upp. Inflytten är beräknad till efter sommaren 2024.
Bild:Jonas Bengtsson
100 meter lång och 18 meter hög blir Lakehouse som ska stiga upp ur naturen på ett sömlöst sätt. Taket ska bli gångbart, med en fantastisk utsikt över Landvettersjön längst upp. Inflytten är beräknad till efter sommaren 2024.

HÄRRYDA | Från slitet grustag i Mölnlycke till Göteborgsområdets nya heta besöksdestination. Nästa år invigs den unika naturbyggnaden med promenadtak likt operahuset i Oslo.

– Det här kommer bli bättre än visionsbilderna, säger Next Step Groups affärsutvecklare Magnus Andersson om Lakehouse som ritats av norska stjärnarkitekterna Snøhetta.


 

Mellan riksväg 40 och Landvettersjön byggs det för fullt. Två lyftkranar är på plats, precis som arbetsmaskiner, byggbaracker och personal i skyddsutrustning. Och framförallt kan man nu även beskåda en rejäl stomme i trä som mäter 100 meter på längden och 18 meter på det högsta stället. Lakehouse är namnet på den spektakulära fastigheten som växer fram i Bråtas gamla grustag.

– Nästan varje gång jag är här kommer det hit någon som stannar till och frågar vad det är som byggs. Det är många som är nyfikna och åker man nedanför på Boråsvägen vid Landvettersjön går ju inte byggnaden att missa, berättar Magnus Andersson från stadsutvecklingsbolaget Next Step Group.

Trästommen syns även på höger sida, nedanför berget, för motorvägsbilister på väg från Göteborg i riktning mot flygplatsen.
– I normalfallet när det utvecklas fastigheter handlar det oftast om en betongstomme med bjälklag av stål. Det blir ganska kallt. Men här känner man skillnaden att byggnaden faktiskt är varm redan från början i och med att den är i trä. Och träkänslan ska vi såklart bevara och inte måla över, berättar Magnus Andersson när han visar runt Lokalpressen.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.