Dyrare bostadsrätter i Härryda


Denny Bågenholm 2023-10-12

Priserna på bostadsrätter vänder upp i Härryda trots ökande räntor.
Bild:Arkivbild Denny Bågenholm
Priserna på bostadsrätter vänder upp i Härryda trots ökande räntor.

HÄRRYDA | Priserna på bostadsrätter steg mellan juli och september med 8 procent i Härryda kommun. Det är en betydande uppgång jämfört med det gångna året då priserna i snitt sjunkit med 2 procent.

 

I hela Västra Götaland däremot sjunker priserna på bostadsrätter. I hela länet noterades en prisnedgång på 2 procent.

Priserna på bostadsrätter sjunker i 53 av landets kommuner, medan de stiger i 49 (i merparten av de resterande kommunerna redovisas inga prisförändringsuppgifter på grund av få försäljningar).

Bland kommunerna i Västra Götalands län sjunker priserna på bostadsrätter i elva av 17 kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var minskningen i Falköping där priserna sjönk med 28 procent. I Uddevalla däremot steg priserna med 9 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för bostadsrätter i 32 av länets 49 kommuner.

Sammanlagt såldes 38 bostadsrätter i Härryda kommun mellan juli och september till ett genomsnittligt pris på 3,6 miljoner kronor. I fjol gjordes 24 affärer vid den här tiden på året.

I hela Västra Götaland såldes  3 407 bostadsrätter för i snitt 2,5 miljoner kronor.

Priserna på villor minskar något
Villapriserna har gått ner i Härryda kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en nedgång med 1 procent. I hela Västra Götaland däremot ligger villapriserna stilla.

Priserna på villor stiger i 78 av landets kommuner, medan de sjunker i 66 (i merparten av de resterande kommunerna redovisas inga prisförändringsuppgifter på grund av få försäljningar). Kartan nedan visar den geografiska spridningen.

Bland kommunerna i Västra Götalands län stiger priserna på villor i elva av 23 kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var ökningen i Lidköping och Ulricehamn där priserna steg med 10 procent. I Trollhättan däremot sjönk priserna med 7 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för villor i 26 av länets 49 kommuner.

Sammanlagt såldes 70 villor i Härryda kommun mellan juli och september till ett genomsnittligt pris på 4,5 miljoner kronor. I fjol gjordes 66 affärer vid den här tiden på året.

I hela Västra Götaland såldes  2 043 villor för i snitt 3,7 miljoner kronor.

Alla uppgifter kommer från Svensk Mäklarstatistik som analyserats av Newsworthy.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.