Djupedalsborna mötte upp på Kommunfullmäktige


Ulf Magnusson 2022-06-27

Friskola eller inte – problemet är istället placeringen av IES, där de protesterande ansåg att det måste finnas bättre platser att bygga på.
Bild:Ulf Magnusson
Friskola eller inte – problemet är istället placeringen av IES, där de protesterande ansåg att det måste finnas bättre platser att bygga på.

HÄRRYDA | Ärendet med etablering av Internationella Engelska Skolan i kommunen har varit en het potatis de senaste åren. Nu närmar sig valet med stormsteg och inför Kommunfullmäktiges sommaravslutning förra torsdagen var det många boende i Djupedalsängsområdet som undrade vad politikerna egentligen håller på med. Slut med röstande på moderaterna, var beskedet från några av de närvarande utanför Råda Rum.

Eftersom planerna rullar på vad gäller IES etablering på grusplanen vid Furuhällsskolan hade upprop på Facebook engagerat många av de familjer som bor eller har skolbarn i Djupedalsängsområdet.

– Vi är här idag för att försöka få politikerna att förstå vad de håller på med, säger någon bland de kanske 150 närvarande personerna utanför Råda Rum. Det får bara inte bli så att man klämmer in en stor skola mellan de flera välfungerande skolor som redan finns i området. I alla fall inte om enda motiveringen är att ”det är bra med valfrihet”.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Till alla Lokalpressens läsare, njut av semestern, smörj er ordentligt och glöm inte följa Lokalpressen på hemsidan, Facebook, Instagram och Twitter. Den enda tidningen med DINA lokala nyheter helt gratis i brevlådan, på webben, i telefonen, i appen och sociala medier hela sommaren.


Tipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.