Dödsolycka i Härryda


Denny Bågenholm 2022-08-05

Bild:Eniro

HÄRRYDA | Under torsdagskvällen krockar en personbil och en linjebuss från Västtrafik på väg 156. Både föraren i personbilen och busschauffören omkommer tragiskt. Om olyckan sker beroende på ovädret under kvällen kan polisen i dagsläget inte svara på.

Runt 18:30 under gårdagskvällen får SOS alarm in ett larm om en trafikolycka på väg 156 vid Stora Bugärde mellan Landvetter och Hällingsjö i Härryda kommun. Polis, brandkår och nio ambulanser kallas till platsen. Vid elvatiden är vägen åter öppen för trafik.

– Tyvärr har två personer avlidit i olyckan, varför personbilen kommit över på motsatt körbana vet vi inte i nuläget, om det har något med det stora ovädret som pågick kan jag inte svara på. Båda fordonen har tagits in för teknisk undersökning och en förundersökning har inletts, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.

– Det är ytterligare tre personer som förts till sjukhus. Två fördes till Sahlgrenska Sjukhus och en till Borås Lasarett med lindriga skador, flera blev omplåstrade på plats men ingen är allvarligt skadad.

– Vi hade 19 poliser på plats för att stötta räddningstjänsten och även ha koll på trafiken. Som jag förstår det var skedde olyckan på en lång raksträcka. Mina kollegor som varit på platsen har fått intern hjälp då situationen har varit mycket svår och många är tagna av det som skett, avslutar Christer Fuxborg.

– Vi försöker så mycket det är möjligt att stötta trafikbolaget, polisen och de drabbade efter olyckan. Sen får vi invänta utredningen om det finns något vi kan göra i framtiden för att undvika liknande olyckor, säger Emelie Backede, affärschef Västtrafik.
 
- Vi har inte haft någon kontakt med de anhöriga utan det sköts via Nobina som kör den aktuella linjen, men om någon vill prata direkt med oss på Västtrafik finns vi naturligtvis här för att stötta och hjälpa till, fortsätter Emelie.

– Direkt när vi fick vetskap om olyckan aktiverade vi vår krisplan som vi har vid den här typen av händelser. Vi har sett till att det finns personal på plats för att stötta anhöriga, medarbetare och resenärer.  Vi har också en tät dialog med polisen för att hjälpa dem i utredningsarbetet. Det känns väldigt svårt idag och våra tankar går till de anhöriga, säger David Erixon på Nobina.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.Tipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.