Branschfolk träffade Hulebäcks treor under arbetslivsdagen


Jonas Bengtsson 2023-02-07

Felicia Hammar Stark och Emil Anderén från EK20A.
Bild:Jonas Bengtsson
Felicia Hammar Stark och Emil Anderén från EK20A.

HÄRRYDA | Frågeställningen ”vad ska du bli när du blir stor?” är snart högaktuell för Hulebäcksgymnasiets treor som den 31 maj tar studenten. I tisdags fick de hjälp inför utspringet till vuxenlivet på arbetslivsdagen som gästades av bland annat jurister, poliser, präster, tandläkare och psykologer.

 

Yrkesrepresentanter från hela 41 olika företag och organisationer, samt även politiker och tjänstemän från Härryda kommun, var på plats på Hulebäck i tisdags. Då fick alla treor chansen att lyssna på branschfolk som höll föredrag om sitt yrke samt gav möjlighet att ställa frågor.
– Syftet med dagen är att eleverna ska få inspiration, framtidsspan, vidgade vyer, branschkunskap och en möjlighet att göra ett bra studie- eller yrkesval sedan när de ska ta beslut efter studenten. Ansökan öppnar ju i mars till högskolan och flera arbetsgivare här vill också rekrytera personal, säger Maria Järgenstedt, administrativ chef, som välkomnade innanför entrén där det även fanns studievägledare att prata med.

Bland de besökande företagen och organisationerna fanns Kriminalvården, Ica, Wendelsbergs folkhögskola, SVT Nyheter, Swedbank och Familjebostäder. Lokalpressen hängde på klass EK20A när juridikklassen under en lektion lyssnade till det världsomspännande affärsjuridikföretaget Mannheimer och Swartling.
– Hulebäck är en gymnasieskola som känns väldigt näringslivsinriktad. Just att man har den här dagen och låter elever komma och träffa företrädare från olika yrken är jättebra. Det tyckte jag var superinspirerande när man var i samma ålder. Det känns som att man är något bra på spåren och att fler gymnasieskolor borde ta efter, säger advokaten och partnern Hillevi Börjesson som varit 18 år på företaget.

– Det vi framförallt försöker kommunicera är att juridiken även kan vara ett internationellt jobb. Så att man inte tror att det bara är ekonomi eller den typen av utbildningar som gör att man kommer ut i världen. Så det tror vi ska tilltala eleverna, och även att man jobbar mycket i team och att det är en kul arbetsplats.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.