Bra resultat i kommunkompassen för Härryda kommun


Denny Bågenholm 2023-02-24

Fina resultat första gången Härryda kommun deltar i kommunkompassen.
Bild:Härryda Kommun
Fina resultat första gången Härryda kommun deltar i kommunkompassen.

HÄRRYDA | 550 poäng av 800 möjliga blev resultatet när Härryda kommun för första gången deltog i Kommunkompassen. Utvärderingen visar att Härryda kommun är en kommun med goda förutsättningar där fokus ligger på att driva en bra och effektiv välfärd till kommunens medborgare, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

 

– Härryda kommun är en kommun som är väldigt resursstark och levererar väldigt goda resultat oberoende om det handlar om kvalitativa resultat eller ekonomiska resultat. Här finns det förutsättningar att göra väldigt mycket gott och det görs det också, säger Linda Nordberg, handläggare på Sveriges kommuner och regioner, SKR som står bakom kommunkompassen.

Kommunkompassen är ett verktyg för att analysera och utvärdera kommunens kvalitet framtaget av SKR. Man bedömer förutsättningarna för att kunna fungera som en framgångsrik välfärdsleverantör, arbetsgivare, samhällsbyggare och demokratiaktör.

– Fantastiskt roligt resultat! I jämförelse med andra kommuner och inte minst förstagångskommuner, så får vi ett jättebra resultat. Tittar man på de kommuner som gjort kommunkompassen de senaste två åren så är vi över genomsnittet och det är starka kommuner i den här gruppen, säger Peter Lönn kommundirektör i Härryda kommun.

Här kan du läsa hela analysen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.