Biskopen Susanne Rappman återinvigde Prästgården i Landvetter


Denny Bågenholm 2023-09-23

Gospelkören Sound of Joy var också i sin allra bästa högform och vid sista framförandet avslutade körledare Mimmi Folmanis med ett jätteskutt som slutkläm på den sista gospeln. Vilken energi!
Bild:John Fahlnaes
Gospelkören Sound of Joy var också i sin allra bästa högform och vid sista framförandet avslutade körledare Mimmi Folmanis med ett jätteskutt som slutkläm på den sista gospeln. Vilken energi!

HÄRRYDA | Söndagen den 18 september återinvigdes den nyrenoverade Prästgården i Landvetter av Susanne Rappmann, biskop i Göteborgs stift. En högtidlig och rolig dag för alla närvarande och en särskilt bra dag för alla ungdomar, som nu åter kan fylla huset med glädje, härliga möten och roliga aktiviteter.

 

Prästgården i Landvetter har fått en rejäl ansiktslyftning. Som många Landvetterbor känner till är detta platsen där mängder av ungdomar samlas under terminerna för att umgås, ha roligt och förbereda sig för konfirmationen i vad som är ett av Sveriges mest populära konfirmationskoncept.

– Prästgården har blivit en viktig plats för bygden, där många av framtidens Landvetterbor får lära känna varandra, prata om livets viktiga frågor och fundera kring vad som är rätt och fel, säger kyrkoherde Peter Bratthammar.

Sådan verksamhet är värd att satsa på, anser Svenska kyrkan och nu är en omfattande renovering klar. Fastigheten har i vissa delar byggts om för att bättre passa ändamålen, men även givits en allmän uppfräschning. Nymålad på utsidan och med nya ytskikt på insidan är fastigheten redo att gå en ljus framtid till mötes.

Söndagen den 18 september var det äntligen dags för invigning. Dagen inleddes med en festgudstjänst med nattvard i Landvetter kyrka, där biskop Susanne Rappmann deltog och förhöjde den högtidliga stämningen med sin närvaro.
En pampig procession gick över järnvägsspåret till Prästgården vars gräsmatta fylldes av gäster som förväntansfullt hörde biskop Susanne invigningstala – för att därefter klippa det röda sidenbandet.

På det nybyggda trädäcket på Prästgårdens baksida blev det därefter överlämning av gåvor och både roliga och intressanta invigningstal av Peter Bratthammar, kyrkoherde i Landvetter Härryda pastorat, Brita Dermark, ordförande i pastoratskyrkorådet, Bernt Fridlund från Landvetter hembygdsförening och Göran Hansson, ordförande i kyrkogårds- och fastighetsutskottet.
Dagen avslutades med ett härligt kyrkfika där alla gäster själva fick uppleva hur fin och fräsch den nya prästgården har blivit.
– Ett fantastiskt och viktigt hus för bygdens alla ungdomar, men också en riktigt fin festlokal som alla kan hyra för sina kalas eller konferenser, säger Peter Brathammar.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.