Aurora 23 - Försvarsmaktens största övning på 25 år


Denny Bågenholm 2023-04-12

Övningen kommer att koncentreras till södra Sverige och Gotland. I västra Sverige kommer övningar främst att genomföras på Västkusten och i Skövde - regionen.
Bild:Jimmy Croona/Försvarsmakten
Övningen kommer att koncentreras till södra Sverige och Gotland. I västra Sverige kommer övningar främst att genomföras på Västkusten och i Skövde - regionen.

HÄRRYDA | Mot bakgrund av en mer osäker omvärld genomförs nu militärövningen Aurora 23 som är den största nationella övningen i sitt slag på mer än 25 år. Med ungefär 26 000 deltagare omfattar övningen större delen av Försvarsmakten och även civila myndigheter.

 

Denna gång är övningen koncentrerad till södra Sverige och Gotland. Aurora 23 syftar till att höja Försvarsmaktens samlade förmåga att möta ett eventuellt väpnat angrepp mot Sverige. Försvarsmaktens uppdrag är att ytterst försvara Sverige och svenska intressen, våra rättigheter och vår demokrati. Armén, Marinen, Flygvapnet, Regionala staber och Hemvärnet kommer att öva tillsammans med militära förband från ett 15-tal andra nationer.

I Göteborg och på Västkusten kommer övningar att ske i skärgården. Genom Västra Götaland förväntas stora förband genomföra omfattande landsvägstransporter från regionen, vilket kan komma att påverka framkomligheten på vissa vägar i kommunen. I övrigt ska allmänheten inte påverkas, skriver Härryda kommun.

Aurora 23 genomförs den 17 april - 11 maj.

Det är viktigt att allmänheten alltid respekterar att man inte får vistas på områden som är markerade som militära övningsområden eller skjutfält. Detta kan vara förenat med livsfara, skriver Härryda kommun.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.