Arbetslivsdagen ska vidga treornas perspektiv


Jonas Bengtsson 2024-02-04

Försvarsmaktens skolinformatörer Vendela Ahlström och Madis Ahlstedt.
Bild:Jonas Bengtsson
Försvarsmaktens skolinformatörer Vendela Ahlström och Madis Ahlstedt.

HÄRRYDA | Försvarsmakten, SVT, kommuntjänstemän, Chalmers sjöbefälsprogram, Polisen, Folktandvården, fackförbund, Ica, arkitektbyrå samt it-företag var några av alla aktörer som var på plats när Hulebäcksgymnasiet anordnade sin årliga arbetslivsdag.

– Jag tycker det är guld värt att skolan gör en sån här dag, säger föredragshållaren Bilal El-Ghariri från Swedbank.


 

Totalt deltog 41 olika företag under tisdagens arbetslivsdag på Hulebäcksgymnasiet. Alla treor (20 klasser) samt tre introduktionsklasser fick då lyssna till fem föredrag vardera med olika branschrepresentanter som även fick svara på frågor.

– Syftet med dagen är att vi vill ge våra elever kunskap om vilka yrken som finns och vilka branscher man kan jobba i. Istället för att vara ute och göra alla studiebesöken så samlar vi alla företagen som får komma hit och berätta om sin bransch, säger Maria Järgenstedt som är administrativ chef på Hulebäcksgymnasiet.

Även arbetsrätt stod på schemat då en del fackförbund var på plats, och det gick även att få råd från gymnasiets studievägledare under dagen.

– Vi vill vidga elevernas perspektiv, för vi har en skyldighet att se till att de kan göra ett bra studie- eller yrkesval när de tar studenten och ska ut i samhället. En del yrken som de fått höra om idag kanske de inte ens kände till fanns. Där hjälper ju också våra studievägledare till som har gjort en lista på över 9 000 olika yrken, säger Maria.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.