200 nya bostäder ska byggas i Wendelstrand


Jonas Bengtsson 2023-01-12

Visionsbild över det blivande bostadsområdet i Wendelstrand med 200 bostäder från Obos och Veidekke. De 200 bostäderna är en del av de totalt 1 000 bostäderna som ska byggas i området. När första spadtaget ska tas är ännu inte beslutat.
Bild:Pressbild
Visionsbild över det blivande bostadsområdet i Wendelstrand med 200 bostäder från Obos och Veidekke. De 200 bostäderna är en del av de totalt 1 000 bostäderna som ska byggas i området. När första spadtaget ska tas är ännu inte beslutat.

Visionsbild över Lakehouse, som ska bli flaggskeppsbyggnaden i den nya hållbara stadsdelen.
Bild:Pressbild
Visionsbild över Lakehouse, som ska bli flaggskeppsbyggnaden i den nya hållbara stadsdelen.

HÄRRYDA | Det byggs så det knakar i Mölnlycke – och ännu fler bostäder är på väg. För Obos och Veidekke har nu gått samman i ett projekt som ska resultera i 200 nya bostäder. Även HSB är med som partner sedan tidigare.

 

Bostadsutvecklingföretagen Obos och Veidekke har förvärvat 19 500 kvadratmeter bruttoarea, från Next Step Group, i Mölnlycke alldeles vid Landvettersjön där den nya hållbara stadsdelen Wendelstrand ska växa fram. Det nya samarbetet ska resultera i ytterligare 200 bostäder.

– Obos arbetar långsiktigt för att säkra nya attraktiva bostäder för våra medlemmar. Jag är därför väldigt glad att vi ska utveckla och förverkliga visionen om Wendelstrand tillsammans, säger Sofia Ljungdahl, vd för Obos nya hem, i ett pressmeddelande.

– Här kommer vi att bygga både flerfamiljshus och småhus i ett område i Göteborgsregionen som har nära till både natur, service och storstaden.

Charlotta Nilsén, verksamhetsområdeschef Bygg Veidekke:
– Vi ser fram emot att bygga ett nytt bostadsområde tillsammans med hög hållbarhetsprofil. Det känns fantastiskt hedrande och inspirerande och vi ska förvalta detta förtroende och leverera hållbara bostäder där människor vill bo, leva och trivas.

Sedan tidigare arbetas det med att bygga infrastruktur och flaggskeppsbyggnaden Lakehouse, som är ritad av norska topparkitekterna Snøhetta. Totalt är det planerat för 1 000 bostäder i området som även är tänkt att innehålla skola, förskola och ett mobilitetshus med laddstationer och smart service.

Next Step Group är drivande i projektet som sedan i höstas även har med sig HSB – tidigare har man även utvecklat den uppmärksammade stadsdelen Nya Hovås som blivit ett föregångsexempel inom stadsbyggnad. Nya Hovås är enligt pressmeddelandet “välkänt både för sin arkitektur, sitt småskaliga stadsliv och för sitt ‘recept’ på stadsbyggnad som nu ska appliceras i Wendelstrand och visa vägen mot ett modernt sätt att bygga, leva och bo”.

– Jag är stolt över att vi får med oss Veidekke som vi har en gemensam historia med från Nya Hovås och Obos som är en stor, innovativ medlemsorganisation. Det bevisar vilken stark vision vi har i Wendelstrand och skänker samtidigt trygghet till bostadsköpare, där vi nu har laget för att skapa ytterligare en gemensam stadsdel i världsklass, säger Jacob Torell, vd och grundare av Next Step Group.

Det är ännu inte beslutat när ett första spadtag för delprojektet med de 200 bostäderna ska tas.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.