Vidar Johansson uttagen till OS


Jonas Bengtsson 2021-07-02

Bild:DECA TEXT&BILD

PARTILLE | Hinderlöparen Vidar Johansson från Sävedalens AIK tog sista chansen att bli uttagen till Tokyo-OS som invigs den 23 juli. "Jag känner ett stort glädjerus i hela kroppen. Att nå kvalgränsen är helt fantastiskt", sa Vidar till sajten friidrottaren.com efter sitt magiska lopp.

Deadline för uttagningar till den svenska OS-truppen i friidrott var i tisdags. Och samma kväll slog Vidar Johansson, Sävedalens AIK, passande nog till med sitt livs lopp på 3 000 meter hinder under en tävling i Spanien. Tiden 8,18,31 var personbästa och dessutom under OS-kvalgränsen på 8,22,00.

– När klockan ringde för sista varvet var jag i ledning och jag såg att klockan visade 7,15 och visste att jag hade chansen. Man är så trött men det är väldigt motiverande att jaga en OS-kvalgräns, då går det att gräva djupt, sa den OS-
debuterande 24-åringen, till friidrottaren, som blir en av tre svenska herrar på distansen i Tokyo då han får sällskap av Emil Blomberg och Simon Sundström.

Totalt 19 svenska friidrottare, däribland 800-meterslöparen Andreas Kramer från Sävedalen, är med i OS-truppen. Det är det största antalet sedan 24 friidrottare kom till start i Los Angeles-OS 1984.

Bild: Deca Text&Bild


Skriv ut

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.