Styrkebesked mot serieledarna

Denny Bågenholm 2024-10-19

Benjamin Helander blev målbäst i Ystad med sina åtta mål.
Bild:Tommy Holl (arkivbild)

SPORT | Alingsås vann över Ystad på bortaplan med 32–29 – ett styrkebesked som tar laget upp till en niondeplats och närmar sig en slutspelsplats. Anton Hagvall visade återigen klass med många avgörande räddningar.

– Anton gjorde en jättebra match i mål med många matchavgörande räddningar, sa Mattias Flodman.

Förutom Anton Hagvall i målet var Albert Månsson tillbaka med besked och gjorde sex mål i matchen, vilket var en av anledningarna till Alingsås triumf.

– Det var såklart skönt. Men vi gjorde det tillsammans. Jag hade två mittsexor som kämpade djävulskt bra på linjen, samt ytternior som gick på utsidan. Det var skönt att vi visade vilket vapen 7–6-spelet kan vara, säger Albert Månsson på Alingsås hemsida.

Oscar Gentzel var stekhet inledningsvis i matchen och stod för fyra av de första sex målen, medan Benjamin Helander gjorde de andra två. Trots den starka inledningen var det Ystad som hade greppet i början, och efter 19 minuter, då Ystad ledde med 9–6, tog Alingsås timeout.

Ystad, som hade sex raka segrar under de första sex omgångarna, har sett otroligt starka ut och hade redan ett försprång i tabellen. En ytterligare seger hade skapat en svår lucka att fylla för övriga lag.

Efter timeouten satte Johan Nilsson 9–7, och Samuel Lindberg kvitterade till 11–11. I slutet av första halvlek var det Alingsås som tog över matchen. De hade en ledning på 15–13 med en minut kvar innan Ystad tog timeout och reducerade till 15–14, vilket också blev halvtidsresultatet.

Alingsås inledde starkt i andra halvlek och behöll en liten ledning. När Petter Donaldson blev utvisad och Julius Lindskog Andersson satte 19–18 på straff efter 38 minuter var det oroväckande jämt.

Albert Månsson och Samuel Lindberg skapade ett avstånd på fyra mål och gav laget lite arbetsro. Ystad tog timeout efter 41 minuter och svarade med tre raka mål, samtidigt som Oscar Gentzel skadades, vilket gjorde ställningen till 22–21. Ny timeout togs av Alingsås.

Det blev ändå Alingsås kväll, då de höll ut med fint spel på kanterna genom Benjamin Helander och Samuel Lindberg, samtidigt som Albert Månsson visade sin kapacitet. Till slut vann Alingsås med 32–29.

– Det var en stark moralseger, och vi genomförde matchplanen på ett bra sätt. Vi hittade hela tiden lösningar på olika situationer. Vi var lugna och coola, oavsett vad som stod på tavlan, avslutar Mattias Flodman.

Målgörare Alingsås HK: Benjamin Helander 8, Albert Månsson 6, Oscar Gentzel 5, Samuel Lindberg 4, Johan Nilsson 3, Petter Donaldson 3, Alexander Regen 2, Gustav Jönne 1.