Storslam för Sverige i EM


Denny Bågenholm 2023-06-15

Sverige tar guld och silver i bowling-EM med spelare från Partille och Team Pergamon i båda lagen.
Bild:Svenska Bowlingförbundet
Sverige tar guld och silver i bowling-EM med spelare från Partille och Team Pergamon i båda lagen.

SPORT | Det blev både guld och silver i bowling-EM i 3-manna finalen. Jesper Svensson, James Blomgren och Pontus Andersson besegrade Markus Jansson, Martin Larsen och Mattias Wetterberg med 746-704.

– Det känns fantastiskt bra och vi spelade otroligt stabilt, säger Jesper Svensson.


 

Det blev en succédag vid EM i Wittelsheim måde för Sverige, Team Pergamon och Partille med guld och silver i 3-manna.  I det vinnande laget hittar vi Jesper Svensson från Team Pergamon i  Partille. Hos silverlaget kommer Markus Jansson och Martin Larsen från samma klubb.

Båda svenska lagen tog sig till final i 3-manna. Sverige lag 2 med Pontus Andersson, James Blomgren och Jesper Svensson besegrade Finland lag 2 i semifinalen med 713-673. I den andra semifinalen vann Sverige lag 1 med Markus Jansson, Martin Larsen och Mattias Wetterberg över Tyskland lag 1 med 667-635 och en helsvensk final var ett faktum, skriver svenska bowlingförbundet i en pressrelease.

I finalen var Andersson, Blomgren och Svensson starkast och tog hem EM-guldet efter seger med 746-703.
– Det känns fantastiskt bra. Det är mycket känslor på en och samma gång, Vi spelade otroligt stabilt både i kvalet och i finalspelet, säger Jesper Svensson och fortsätter:
– Det var speciellt att möta det andra svenska laget och det är ett scenario som man bara kan måla upp i drömmarna egentligen. Men det tyder på att vi är ett väldigt bra lag. De ville vinna guldet lika mycket som vi ville och de ska ha en eloge för sitt spel. Det är väldigt skönt att vi lyckades knipa det. Vi kan ta med oss detta till fortsättningen att alla i laget är väldigt rätt på det och det är ett bra go i gänget.

Han får medhåll av Pontus Andersson:
– Det är väldigt kul att vi alla gick till final för vi har ett väldigt starkt lag. I slutändan vill alla vinna och vi ger inte varandra något gratis någon gång i matchen. Jag är väldigt glad över vår prestation och det är lite tomt nu efteråt, säger Pontus Andersson som tar sitt andra EM-guld. Det första kom i 5-manna 2019.
– Det är skönt att vinna guld och det var ett bra tag sedan jag lyckades stå överst på prispallen. Det är kul att få göra det tillsammans med James och Jeppe som gjort det fantastiskt hela distansen.

I kvalet slog även Pontus Andersson, James Blomgren och Jesper Svensson Europarekord i 3-manna med 4248 poäng över 6 serier. Blomgren och Svensson hade det tidigare rekordet tillsammans med Martin Larsen från förra årets EM men nu höjdes rekordet med 100 poäng.
– Det är alltid roligt att ha ett rekord och det var inget vi hade räknat med, säger Andersson.

Markus Jansson tar silver för andra året i rad i 3-manna. Förra året fick han kliva näst högst upp på pallen tillsammans med Pontus Andersson och William Svensson.
– Silver är bra, sedan är det alltid surt att förlora. Trösten är att guldet går till Sverige och det är väldigt positivt med både guld och silver. Det går inte att göra det bättre än så. Vi visste att det andra laget skulle göra det bra i finalen. De är riktigt starka och vi har väl något mer slag än dem som vi inte riktigt får till.

Förbundskapten Robert Andersson var stolt över sina mannar.
– Det är fantastiskt spel på hela gänget och alla levererar. Det är svårt för mig att bedöma finalen. Det är bra spel på båda lagen men det är i semifinalen som de är så otroligt starka. Ena laget sätter dit Finland med två PBA-proffs och det andra gänget tar sig an Tyskland som har haft så bra spel i kvalet och killarna ger dem inte chansen för fem öre.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.





Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.