Seriesegrare och klara för trean


Denny Bågenholm 2023-10-19

Guldhattar och nytryckta t-shirts är på när Mölnlycke IF:s seniorer firade seriesegern i söndags efter 5–1-segern hemma mot Älvsborg. Nu väntar Division 3-fotboll för klubbens herrar för första gången på över 20 år.
Bild:Mölnlycke IF
Guldhattar och nytryckta t-shirts är på när Mölnlycke IF:s seniorer firade seriesegern i söndags efter 5–1-segern hemma mot Älvsborg. Nu väntar Division 3-fotboll för klubbens herrar för första gången på över 20 år.

SPORT | Mölnlycke IF:s herrar firade seriesegern med pizza och guldhattar. Men vägen dit var minst sagt nervös då laget hamnade i ett tidigt underläge – som vändes till en 5 – 1-seger samtidigt som konkurrenten förlorade överraskande.

– I andra halvlek visade vi hur det riktiga MIF ska spela, säger guldtränaren Alan Wandi.


 

Inför den avslutande matchen av Division 4B stod både ettan IF Väster och tvåan Mölnlycke IF på 52 poäng. Väster skulle den 8 oktober hemmaspela mot bottenlaget Virgo, som krigade för nytt kontrakt, medan Mölnlycke ställdes mot mittenlaget Älvsborg FF hemma på Mölnlycke IP.

– Vi hade pratat innan matchen om att fortsätta spela vårt spel och fokusera på oss själva. För vi kan inte påverka något annat resultat än där vi själva är med. Det vi kan påverka är vårt eget spel, jobba för varandra och göra mål, säger huvudtränaren Alan Wandi som är inne på sin andra säsong med Mölnlycke IF:s herrseniorer.

I potten låg direktavancemang till Division 3 för ettan och kvalspel för tvåan. Efter en kvart in i matchen lutade det åt ett ovisst kval för MIF som släppte in ett tidigt mål.
– Det var en lite trevande start för oss. Mycket mer trögt och nervöst än vad jag trodde på förhand, för det kändes lite spänt på samlingen innan. Vi kom inte alls rätt in i matchen, det var ofokuserat och vi släppte till och med in ett mål i matchinledningen vilket vi inte gjort på länge, säger Alan Wandi.

Med tio minuter kvar av första halvleken började hemmalaget att hitta någorlunda rätt i positionerna. Inte minst hittade Andreas Doverhag nätmaskorna då han satte dit 1–1-målet vilket också var ställningen i halvtid – då tränaren tog fram “hårtorken”.
– Jag var väldigt frustrerad och irriterad i paus och det fick spelarna höra – och även publiken (skratt) då vi var kvar ute på planen eftersom det inte finns några omklädningsrum på Mölnlycke IP, säger Alan.
– Vårt spel som vi spelat innan under säsongen var inte alls där, förrän i slutet av halvleken. Men till andra halvlek kom vi ut som ett nytt lag, då var det “det riktiga MIF” som började spela igen.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.