Hedrar sin mamma med kampsportsgala för Cancerfonden


Denny Bågenholm 2023-10-19

Dunder Döners ägare Ahmet Okutan, thaiboxaren Nasim Kazem och promotorn Patrick Thomsen utanför Partille Arena.
Bild:Jonas Bengtsson
Dunder Döners ägare Ahmet Okutan, thaiboxaren Nasim Kazem och promotorn Patrick Thomsen utanför Partille Arena.

SPORT | 2019 gick Patrick Thomsens mamma bort i cancer. Nu hedrar Partillepromotorn henne genom att arrangera kampsportsgalan "Muay Thai For Life: Unite Against Cancer" den 28 oktober då överskottet går till Cancerfonden. Sverigeeliten i thaiboxning, kryddat med utländska stjärnor, kommer då till Partille Arena. Även artisten A36 från Partille är på plats och underhåller.

– Ta er hit, ni kommer inte att ångra det, säger Patrick Thomsen.


 

Patrick Thomsen är uppvuxen i Björndammen och gick bland annat på dåtidens Porthälla gymnasium, som numera heter Partille gymnasium. Som 21-åring åkte han för första gången utomlands – till Australien för att studera statsvetenskap och pedagogik. Några år innan dess hade han tillsammans med ett kompisgäng börjat träna thaiboxning i Lillegårdsskolans lilla gymnastiksal.

– Jag hade ingen erfarenhet alls, men de andra killarna lärde oss väldigt mycket. Efter ett tag började jag träna på Göteborgs Muay Thai som var en av Sveriges minsta klubbar då, nu är det en av de bästa och mest prestigefyllda. Och det var där i ”Lejonkulan” som allt tog fart för mig, berättar Patrick under intervjun på Dunder Döner vid Partille Port mittemot Coop.

– Mina största lärdomar från thaiboxningen är disciplinen och arbetsmoralen. Tack var det tog jag mig igenom studierna på universitetet i Australien, och egentligen livet också.
Samtidigt som Patrick pluggade i Australien så pendlade han även till Thailand under fem – sex års tid för att träna och tävla i thaiboxning i sportens hemland.

– Det var nästan som att man levde ett dubbelliv då. Akademiker ena dagen och så bodde man andra perioder på ett spartanskt gym i en gränd i Bangkok.

DEN TUFFA TIDEN ledde så småningom till en framgångsrik karriär som thaiboxare med bland annat SM-guld och VM-brons på meritlistan.
– Jag älskar verkligen thaiboxning. För det har gjort jättemycket för mig. Hade jag inte börjat med thaiboxning så hade jag säkerligen hamnat på villovägar och med konstigt umgänge. Men tack vare sporten och alla lärdomarna som jag fick därifrån kunde jag följa en bra väg.

Snabbmatsrestaurangens ägare Ahmet Okutan och thaiboxaren Nasim Kazem, som ska gå galans huvudmatch, är också med vid intervjubordet. Ahmet, som är med och sponsrar kampsportsgalan, bjuder på kaffe och berättar samtidigt om sitt engagemang för sporten och för att hålla Partilles ungdomar borta från gatan.
– I dagens läge är många ungdomar insnöade på att de ska bli kändisar och tjäna pengar, men tyvärr är det många som inte ens vill jobba. De tror att de kan bli influencers eller Youtube-kändisar eller att det är bättre att hålla på med kriminalitet. Nasim är en förebild bland kidsen i Partille. De ser upp till honom, och jag tycker att idrottsmän är bland de bästa förebilderna, säger Ahmet och fortsätter:
– För om kidsen vill bli som honom och börjar med en sport så kommer de att lära sig om arbetsmoral och bli bättre människor längs vägen. Samtidigt är de inte här ute och springer runt. De kommer bli bättre samhällsmedborgare, på så sätt kan deras verklighetsuppfattning förändras och deras drömmar bli mer realistiska.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.