Seger och kryss i Sävehofs dubbelpremiär

Denny Bågenholm 2022-09-23

Nina Koppang var bäst i matchen mot Kungälv med sex mål.
Bild:Tommy Holl

Sebastian Karlsson ledde sina mannar till ett kryss mot IFK Skövde

SPORT | Det var inte säsongens första matcher för Sävehof men klubben startar alltid igång med en riktig premiärfest där klubbens partners, ledare och ungdomar bjuds på många timmars handbollsgodis. Damerna städade undan Kungälvs HK i derbyt med 29-22 och herrarna kämpade sig till ett kryss mot IFK Skövde.

Innan matcherna startade samlades nästan 500 personer i B-hallen som bjöds på god mat och dryck. På scen underhöll den tidigare Sävehofmedarbetaren Cathrin Strandberg och trubaduren Martin Brisshäll. Som konferencier hade “Abbe” kallat in sin egen dotter Therese Albrechtson som är en populär föreläsare.

Damerna mötte Kungälv och det var ganska tidigt klart för hur matchen skulle sluta. Ida Sembe var tillbaka efter sin skada och satte 17-10, som blev halvtidsresultatet.

–  Vi gjorde en jättebra första halvlek i både anfalls- och försvarsspelet, men sedan slängde vi bort typ åtta eller nio kontringar. Där borde matchen varit mer död än vad den var, säger tränaren Jesper Östlund på Sävehofs hemsida.

Sävehof fortsätter att bevaka och leda matchen i andra halvlek och utan större svårigheter vinner man matchen med 29-22 efter att Jesper har vädrat stora delar av bänken. Bästa målskytt blir Nina Koppang med sex fullträffar.

En stund senare mötte herrarna förra årets silvermedaljörer IFK Skövde och med många skador i hemmalaget var det på förhand en svår uppgift. När Skövde utökade sin ledning till 4-7 var det extra tufft för hemmalaget. Men som vanligt tog sig hemmalaget i kragen och kämpade sig ikapp till 11-11 i paus.

När det var tio minuter kvar hade Skövde åter en fyramålsledning. Sävehof slutade dock aldrig tro på sig själva och med gott stöd från läktarna kunde Pontus Brolin till slut kvittera till 26-26. Sävehof och Kelvin Roberts fick en sista chans att vinna matchen på ett frikast och det var bara Skövdes målvakts långa fot som hindrade vändningen.

– Det var mycket som kändes svårt och det var mycket som gick emot i dag, så att vi fick en poäng är jag faktiskt väldigt stolt över. Vi malde på och till slut kom chansen att få en poäng och vi hade till och med sista skottet för att vinna. Handboll är mycket taktik och videoklipp, men det handlar också om hur bra man är under de sista minuterna. Där gjorde vi det bra i dag, säger Michael Apelgren.

Redan imorgon är det bortamatch för herrarna mot Alingsås HK och på tisdag spelas kvalomgång 2 mot stjärnlaget Montpellier från Frankrike.