Seger i GP Pucken för Härryda HC – överraskades med pizzafest


Jonas Bengtsson 2023-03-07

<span>Bäst i stan. Härryda HC:s lag med spelade födda 2010 är vinnare av GP Pucken.</span>
Bild:Privat
Bäst i stan. Härryda HC:s lag med spelade födda 2010 är vinnare av GP Pucken.

Laget trodde det skulle bli ett teoripass i Landvetter ishall efter måndagens träning, men överraskades istället med en guld- och pizzafest.
Bild:Privat
Laget trodde det skulle bli ett teoripass i Landvetter ishall efter måndagens träning, men överraskades istället med en guld- och pizzafest.

Lagkapten Tor Bengtsson (nummer 26) fick ta emot pokalen och firade sedan tillsammans med lagkamraterna.
Bild:Privat
Lagkapten Tor Bengtsson (nummer 26) fick ta emot pokalen och firade sedan tillsammans med lagkamraterna.

&Auml;ven lagmaskoten \
Bild:Privat
Även lagmaskoten "King Loui" fick guldmedalj – för sin trogna tjänst i hejarklacken.

SPORT | Härryda HC:s 13-åringar är bäst i Göteborgsområdet på hockey – i lördags vann de guld i GP Pucken.

– Vi hade förlorat en final innan i GP Pucken så det här var en skön revansch för dem, säger tränaren Kristoffer Eriksson.Efter en lång turnering var det till slut Härryda HC som stod som segrare i Team 10-klassen av GP Pucken vars första upplaga avgjordes 1955.
– Det är en anrik turnering där i stort sett alla lag i GP-området deltar. Det är också en lång och svår turnering med gruppspel i november, slutspel i januari och så finalen nu i lördags, berättar Kristoffer Eriksson.

Avgörandet skedde inför ett stort Härrydafölje, på läktaren, som fick se sitt favoritlag besegra Hanhals från Kungsbacka. Finalen spelades med fyra matcher á 2x9 minuter i Tuve ishall där Härryda vann samtliga matcher.

– Vi hade bara anmält ett lag så killarna fick spela lite mindre än vanligt, men alla fick speltid i finalen och det kändes skoj att ingen behövde vara hemma. Det är ett lag med väldigt duktiga killar som alltid tävlar och alltid ger järnet och de viker inte heller ner sig. De tränar alltid hårt när vi träffas och de var väl värda detta.

Finalen spelades i lördags och på måndagen överraskades killarna med en hemlig överraskningsfest med pizza och läsk i Landvetter ishall för att fira guldet.

– Det blev en väldigt rolig sammankomst efter träningen. Det var en överraskning för vi hade sagt till dem att vi skulle gå upp och ha teori, skrattar tränaren Kristoffer och ger beröm till teamet runtomkring.

– Vi har en stark föräldragrupp runt laget med engagerade personer som ställer upp och gör att allt fungerar. Det är nyckeln för att få det att fungera bra med hockeyn.

Härryda HC hade faktiskt med ännu ett finallag i GP Pucken. Dessvärre blev det förlust mot Strömstad för laget födda 2012.

– Att två lag tog sig till final i en så stor turnering är riktigt starkt för en sådan här klubb med ett relativt litet upptagningsområde.


Tipsa en vän Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.