Sävehof vinner med uddamålet i cup-premiären


Denny Bågenholm 2023-08-21

Det var inget segerjubel efter matchen utan mer en \
Bild:Denny Bågenholm
Det var inget segerjubel efter matchen utan mer en "skönt, att vi löste det"-känsla. Säsongens första match blev en seger och det är skönt för framtiden.

SPORT | Säsongen är igång med ATG Svenska Cupen där Sävehof mötte Lugi på söndagskvällen. Lugi som förväntas hamna långt ner i Handbollsligan stod upp bra samtidigt som Sävehof inte riktigt var på tårna. Det blev ändå en knapp seger med 33–32 och två poäng.

– Lite för dåligt fokus och Lugi var överraskande bra, säger Michael Apelgren.


 

Inför drygt 500 åskådare var det dags för en tidig inledning av handbollssäsongen när ATG Svenska Cupen startade i veckan. Det är tredje säsongen cupen körs och en nyhet för året är att det blir en Final 4 liknande handbollens Champions League.
– Går man till Final 4 innebär det både en hel del pengar och prestige så självklart kommer vi satsa på att vinna den precis som för två år sedan, säger Michael Apelgren, huvudtränare i Sävehof.

Efter förra helgens fina resultat mot internationellt motstånd var det många som trodde att Lugi skulle bli en munsbit för Partillelaget i cup-premiären. Lugi som har haft det tufft och tappat sina främsta spelare från förra säsongen ställde upp med ett lag där alla utom en var födda på 2000-talet.

Matchen inleds med tre shootouts för varje lag vilket kan kännas lite fånigt när man spelar i samma division normalt. Det stod 3–2 till Sävehof när domaren blåste igång matchen och klockan började rulla. Eller rättare sagt så rullade den inte alls, inte heller några resultat finns på jumbotronen i första halvlek utan man fick förlita sig på ett klassiskt flippblock och funktionärernas tidtagarur. Partille Arena har stått på plats i åtta år och det börjar nog bli dags att se över tekniken för det är inte första gången klockan vägrar fungera.

Matchen inleddes med att Lugi tog kommandot och gick upp till en 6–4-ledning innan matchens bästa spelare William Andersson Moberg satte tre raka mål. Hemmalaget leder med två bollar innan Lugi åter reducerar och kvitterar. I paus står det 18–18 på den nu fungerande jumbotronen och Michael Apelgren har lite att snacka med killarna om i omklädningsrummet.

I andra halvlek börjar hemmalaget bäst och när Olle Ek prickskjuter in 25–21 efter 37 minuter så är känslan att Sävehof höjer tempot och har läge att rycka. Med en kvart kvar är ledningen tre bollar när Adam Blanche för ovanlighetens skull missar en straff och Lugis Måns Simonsson sätter två snabba mål, då är det helt plötsligt bara en boll som skiljer lagen åt.

Det ser lite spänt ut i Sävehof och ungdomarna i Lugi går för fullt. Resten av matchen skiljer det ett eller två mål, men när William Andersson Moberg sätter 33–31 med en minut kvar, då andas dagens födelsedagsbarn Michael Apelgren ut på bänken. Två viktiga poäng inkasserades med minsta möjliga marginal. Slutresultatet blev 33–32 och nästa match redan på tisdag mot GF Kroppskultur i Agnesbergshallen i Uddevalla.

Födelsedagsbarnet får fira med en seger som satt hårt inne, hur känns det?
– Det var tur det, så man slapp vara sur på sin födelsedag, säger Michael och skrattar.
– Skönt att det löste sig, mycket hade vi kunnat gjort bättre idag. Vi möter ett Handbollsligalag och även om många anser att vi ska vara bättre än Lugi, men gör vi inte en bättre match kan det bli såhär. Det är små marginaler och jag är glad att vi tog hem matchen och agerade lite mer “vuxet” i andra halvlek, fortsätter han.

Lugi är bättre än vad du trodde?
– Både och, jag tror de kommer hamna i ett skönt mentalt läge där de kommer få spela ganska avslappnat, för många har tippat dem långt ner i tabellen. De kommer få många matcher som den här med allt att vinna. De är även ganska lika oss, med många unga talanger som inte ger sig. Jag tror det kommer bli en obehaglig överraskning för många lag i ligan.

Egna spelare som du tycker var bra idag?
– Jag tycker William Andersson Moberg och Olle Ek tog ansvar idag när det blåste lite snåla vindar och det är viktigt att de visar vilja i jämna matcher, säger han.

Aldrig orolig?
– Jo, det var på håret. Men det kändes även som att vi hade matchen även om det var onödigt jämnt, en miss till så hade det kunnat bli förlust. Det finns lite att slipa på men serien är lång så det kommer bli fint i slutändan, säger Michael Apelgren.

Matchens bästa spelare, William Andersson Moberg, får också en minut vid mikrofonen.
– Det märktes att det var första tävlingsmatchen då det var rätt mycket slarv från båda lagen. Jag tycker vi spelar upp oss i andra och gör mindre slarvfel.
– För egen del kändes det bra idag. Jag har lite att slipa på men det kommer att bli bättre och bättre, säger han.

Viktigt att ta två poäng idag?
– Väldigt viktigt och nu gäller det att fortsätta såhär nu när det snart är nästa match mot Kropps på tisdag. Kul när det är full fart direkt, säger William avslutningsvis.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.