Sävehof enkelt vidare i svenska cupen


Denny Bågenholm 2022-08-21

Lagkapten Sebastian Karlsson kan öppna blomsterbutik efter alla matcher som bästa spelare.
Bild:Tommy Holl
Lagkapten Sebastian Karlsson kan öppna blomsterbutik efter alla matcher som bästa spelare.

SPORT | Efter tredje gruppspelsmatchen mot Rimbo på lördagen i Partille Arena inför några hundra åskådare står det klart att Sävehof är gruppsegrare och får en enklare väg vidare i svenska cupen. – Vi visste om att det skulle bli en ganska rörig match i dag och då var det skönt att se att vi stod bra bakåt där i början, säger Michael Apelgren.

Matchen inleddes som sig bör med shootouts och Rimbo tog ledningen med 3-0 och var därefter sugna på att hålla hemmalaget bakom sig. Det gick inte så bra då Sävehof vände och gick upp i ledning til 5-3. I paus ledde Sävehof med 22-19 efter att flera nyförvärv som Lasse Pedersen och William Andersson Moberg presenterat sig i målprotokollet. Detta var även lagets första hemmamatch för säsongen och spelarna verkade trivas med att vara tillbaka i Partille Arena.

I andra halvlek gjorde Sävehof sitt jobb och säkrade segern, som blev 41-30 efter nio respektive sex mål av kantspelarna Sebastian Spante och Sebastian Karlsson. Även tränarduon Apegren/Ekman var nöjda efter gruppspelet och segrarna mot Rimbo, Skånela och Kungälv.

– I år har vi genomfört gruppspelet på ett mycket bättre sätt än förra året. Då märkte man att det är ganska bökigt att ligga under och det blir annorlunda handboll, vilket man såg här i dag också.

– Det är också positivt att vi visar vilken bredd vi har nu när vi har haft så många spelare borta, sammanfattade Michael Apelgren, på Sävehofs hemsida.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.Tipsa en vän     Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.