Sävehof besegrade Gorenje i en spännande Europacupmatch


Denny Bågenholm 2023-10-25

Han gjorde inte bara en utan flera avgörande räddningar i slutet på matchen när Sävehof besegrade Gorenje med två mål, 36-34.
Bild:Tommy Holl
Han gjorde inte bara en utan flera avgörande räddningar i slutet på matchen när Sävehof besegrade Gorenje med två mål, 36-34.

SPORT | I gårdagens European League-match på hemmaplan lyckades Sävehof att bärga ytterligare en seger. Efter en jämn kamp slutade matchen 36–34 till Sävehofs fördel mot Gorenje Velenje som leder den slovenska ligan.

 

Matchen, som spelades i Partille Arena, var en tidig gruppfinal där båda lagen hade vunnit sina premiärmatcher förra veckan. Efter en spännande första halvlek där Sävehof ledde med 18–17, skruvades tempot upp i andra halvlek. Tack vare tidiga mål från David Sandberg, Sebastian Spante och Gustaf Wedberg tog Sävehof initiativet och kunde gå ifrån till en tremålsledning.

Även om Gorenje gjorde sitt bästa för att komma ikapp och det skilde ibland bara en boll, var det Oscar Sävinger med sina fina räddningar och Gustaf Wedbergs mål i slutet som avgjorde matchen. Sävehof leder nu grupp C i European League efter segern igår och förra veckans vinst över Balonmano Cuenca från Spanien.

I gårdagens match utmärkte sig Gustaf Wedberg som Sävehofs främsta målskytt med åtta mål.
Även publiken var på tårna och Sävehofs klack “Kamikazes” var på plats och hjälpte laget.

Redan på söndag är det åter dags för ett dubbelevenemang i Partille Arena med ansiktsmålning, studsmatta och en handbollssarg, när Sävehof bjuder på familjedag.

Klockan 14.00 är det Champions League-match för damerna mot storklubben Györi från Ungern med den svenska landslagsspelaren och tidigare Sävehofspelaren Linn Blohm. Györi har vunnit Champions League fem gånger tidigare, senast 2019.

Sedan klockan 17.00 är det dags för Sävehofs herrar att möta Lugi. Sävehof leder handbollsligan och Lugi ligger på plats elva i tabellen.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.