Racingtalangens nya vrålåk: ”En av Porsches styggaste”


Aron Mikael Sik 2023-05-03

Den nya tävlingsbilen Porsche GT3 cup 991 är snart inkörd inför den kommande säsongen av Porsche Sprint Challenge. Här med föraren William Siverholm i garaget hemma i Gråbo.
Bild:Tommy Holl
Den nya tävlingsbilen Porsche GT3 cup 991 är snart inkörd inför den kommande säsongen av Porsche Sprint Challenge. Här med föraren William Siverholm i garaget hemma i Gråbo.

SPORT | 17-årige William Siverholm från Gråbo är redan ett namn inom motorsport. I fjol blev han svensk mästare i Porsche Sprint Challenge och slog samtidigt prins Carl Philip i nämnda tävling. Inför den stundande säsongen är det uppgradering med en sprillans ny Porsche GT3 cup 991.

– Den känns som ett monster, en riktig racerbil, berättar han för Lokalpressen.


 

Den nya tävlingsbilen levererades för några veckor sedan och senaste tiden har William passat på att testköra så mycket som möjligt. Frilansfotografen Tommy Holl möter Siverholm vid garaget hemma i Gråbo för fotografering.
– Nu var jag på Mantorp och körde en ”rollout”, det är Porsches första officiella testkörning inför säsongen, det är fotografering med bilarna på banan och träningsrace. Det gick jättebra, jag var snabbast båda dagarna, säger han.

Hela teamet i Stenhaga ungdomsakademi, i vilket William ingår, har uppgraderat tävlingsbilarna inför årets säsong. Det var ganska många nya förare på plats för träningsloppet, så även prins Carl Philip som ska köra GT4:an, den bil William tävlade med och vann över prinsen med fjolårssäsongen. Den nya bilen är en GT3a, 2018 års modell med hisnande 511 hästkrafter.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.