Pixbo vann mellandagsmatchen

Denny Bågenholm 2023-12-29

Lättnad efter att Pixbo avgjort i sudden mot Jönköping.
Bild:D-photo

SPORT | Det var inte utan ansträngning laget fick med sig två poäng efter vinst i förlängningen med 6-5 mot Jönköping. Pixbo tappade en tremålsledning under de sista tio minuterna men lyckades få med sig extrapoängen efter mål av Felix Lanver.

Matchen börjar bra för hemmalaget som hade med sig en bra känsla efter storsegern med 11-5 mot AIK innan jul. Marcus Peil gör första målet redan efter två minuter. Jönköping får chansen att kvittera på straff efter halva perioden, men Hannes Nyström missar och Pixbo kan gå till pausvila med en 1-0 ledning.

Arvid Äse ville inte vara sämre än Marcus Peil utan satte 2-0 redan efter 40 sekunder av period två. Jönköping hinner både reducera och kvittera innan andra perioden är till ända och det står 2-2 på tavlan inför den avgörande perioden.

Hemmalaget gasar på och innan klockan passerat sju minuter står det 5-2 och känslan är att Pixbo kontrollerar matchen och jagar fler mål. En utvisning på Oskar Weissbach gör att Pixbo tappar momentum och bortalaget hugger som en gädda från Vättern (som kan väga upp till 20 kilo). På två minuter och åtta sekunder var Jönköping ikapp, 5-5 lyste irriterande från tavlan på väggen och Pixbos spelare fick samla ihop sig för att inte förlora matchen.

Ett motivationshöjande peptalk inför sudden gör att Pixbo kan avgöra genom nummer 66 Felix Lanver, på assist av Gustav Fritzell och ta lagets andra seger i förlängning med 6-5. Pixbo skuggar nu topplagen på en tredjeplats, på 29 poäng, två poäng bakom Storvreta och Falun som har 31 poäng var.

Nästa match för herrlaget är serietvåan IBF Falun på onsdag 3 januari i Guide Arena, Falun.

– Denna matchen ska vi avgöra första halvan av andra perioden eller bara stänga ner när vi leder med 5-2 i tredje perioden! Men vi visar återigen styrka när vi avgör i sudden, sa Pixbos tränare Patric Löfborg till Innebandymagazinet efter matchen.

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.