Sävehof upp i topp


Denny Bågenholm 2024-01-04

Emma Mihailovic visar åter att hon är en av ligans bästa spelare.
Bild:Tommy Holl
Emma Mihailovic visar åter att hon är en av ligans bästa spelare.

Line Berfeldt skadar sig olyckligtvis efter 25 minuter av första halvlek.
Bild:Tommy Holl
Line Berfeldt skadar sig olyckligtvis efter 25 minuter av första halvlek.

Nina Koppang meddelar att hon lämnar Sävehof efter säsongen.
Bild:Tommy Holl
Nina Koppang meddelar att hon lämnar Sävehof efter säsongen.

SPORT | Året började som det gamla slutade, med seger över Lugi. Sävehof går därmed åter upp i toppen av handbollsligan med en match mer spelad än tvåan Skuru. Nu väntar bortamatch i Champions League mot Györ på lördag.

 

Under Lundaspelen där Sävehofs G11 samt herr- och damjuniorer vann guld besegrade även Sävehofs damer Lugi med 31-21. Nu var det dags för returmöte mot seriejumbon och flera spelare saknades på plan. Carmen Martin och Johanna Bundsen satt på läktaren och i mål fick vårens guldhjälte Line Bergfeldt chansen före Annie Linder. Ett uppdrag som såg ut att bli lyckosamt efter bra spel i 25 minuter då hon i samband med en räddning får en knäskada och tvingades lämna planen. Resten av matchen får Annie Linder hålla tätt bakåt.

Innan matchen berättar en fundersam Jesper Östlund om det tuffa spelschemat kommande månaden med åtta svåra matcher under januari och att det gäller att hushålla med krafterna och spela runt i laget. Precis detta gör Jesper i matchen mot Lugi där alla spelare på bänken får speltid.

Lugi är påkopplade från början och låter inte hemmalaget rycka utan ledningen för Sävehof ligger på ett par bollar under nästan hela halvleken. Matchen präglas ändå av en hel del misstag från båda lagen och det saknas en tydlig karaktär. Kanske är det helgens match mot världslaget Györ i Champions League som håller hemmalaget tillbaka. Det finns ändå tendenser att Sävehof ska höja tempot och rycka ifrån Lugi som inte får mycket uträttat.

I halvtid står det 16-11 och Sävehof kontrollerar matchen utan någon större ansträngning. När Olivia Mellegård sätter 19-12 efter 38 minuter börjar Jesper vila lite spelare och Lugi får en chans att krypa lite närmare. 20-15 är minsta avståndet mellan lagen och Lugi får fortsätta kämpa från jumboplatsen i tabellen, för Sävehof gör en stabil match där slutresultatet skrevs till 29-22. Där Emma Mihailovic åter utnämns till bästa spelare med sina sex mål.

– Jag tycker att det vi var sämre på i förra matchen är vi bättre på idag och tvärs om. Sammantaget blir det plus, minus noll, säger Emma efter matchen.

– Jag gör en okej insats, lite många onödiga tekniska fel men får ändå ge mig själv godkänt, säger hon.

För er som missat denna 19-åriga talang så är det läge att passa på att se henne då hon troligen just nu är ligans bästa spelare.

Under torsdagsförmiddagen skickar Sävehof ut ett pressmeddelande om att damlaget tappar en profil till nästa säsong, dock inte Emma Mihailovic utan Nina Koppang.

– Jag har mycket att tacka Sävehof för. Jag har fått omges av fantastiska spelare och ledare som har utvecklat mig som handbollsspelare och människa. En klubb som alltid kommer att ligga mig varmt om hjärtat, säger Nina Koppang.

– Nina kom till Sävehof 2018 och etablerade sig i A-laget ett par år senare. Hon är en av alla våra spelare som även tagit en landslagsplats. Ett bevis på att vår verksamhet verkligen utvecklar spelare. Nina är ännu en oslipad diamant med sin vänsterslägga som säkert kommer visa sig i kommande mästerskap, säger Jonathan Stenbäcken, sportchef.

Nästa hemmamatch är den 10 januari då laget möter Skuru, det är nog också den matchen som avgör vilket lag som kommer vinna serien senare i vår, lite som det har sett ut de senaste åren.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.