Pixbo förlorade i sudden

Denny Bågenholm 2023-09-27

Sgerjubel när Emil Ruud gör sitt andra mål i matchen och Falun åker hem med bonuspoängen. Slutresultat 4-5.
Bild:d-photo / Daniel Lundgren

SPORT | Säsongens första hemmamatch spelades mot Falun i helgen. Matchen gick till förlängning i Wallenstam Arena och där var bortalaget ofina nog att sätta segerbollen bakom Jon Hedlund i Pixbomålet.

Pixbo vann premiären borta mot Jönköping med 8-5 och bortalaget hade en seger med sig i bagaget efter vinsten mot Nykvarn med 7-5. Båda lagen var laddade för att ta poäng i Wallenstam Arena.

Falun vann vårens semifinal med 4-3 i matcher och gick till SM-final. Pixbo hade under fem månader bearbetat förlustet och vänt den till tändvätska för nu ville laget ha revansch.
Matchen inleds inte alls som planerat utan Falun tar kommandot och gör också 0-1 genom Omar Aldeeb efter fem minuter. Gustav Fritzell kvitterade innan Falun återtog ledningen genom Emil Ruud. I den första periodpausen står det 1-3 till gästerna.

Andra perioden är en klart surare variant än den första då det blir fyra utvisningar för Falun varav en för protest. Pixbo hamnar på botbänken en gång, men är det enda laget som lyckas utnyttja sina powerplay. Det blir bara ett mål i andra perioden, ställning 2-3 till Falun.

Pixbo kommer ut med laddade batterier till tredje perioden och kan både reducera och kvittera. Med fem minuter kvar står det 4-3 på tavlan och när Falun även drar på sig en utvisning med tre minuter kvar pekar mungiporna uppåt på publiken. Säg den glädje som varar. Falun tar ut målvakten och begär timeout med 32 sekunder kvar och innebandy spelas ända in i kaklet och självklart kan Falun kvittera efter 19,37 och ta matchen till förlägning.

Publiken hinner knappt ta sista tuggan på pauskorven när Falun sätter segermålet genom Emil Ruud efter 38 sekunder, publiken lämnar mätta men besvikna Arenan. Båda lagen får med sig en poäng men det svider hos hemmalaget när även bonuspoängen glider ner i ytterfacket på bortalagstrunken.