Partille IF-sonen återvänder till Allsvenskan


Denny Bågenholm 2023-09-04

Rasmus Wikström lämnade Danmark för Mjällby som just nu ligger på en sjundeplats i Allsvenskan på 31 poäng.
Bild:Mjällby AIF
Rasmus Wikström lämnade Danmark för Mjällby som just nu ligger på en sjundeplats i Allsvenskan på 31 poäng.

SPORT | Rasmus Wikström från Partille IF är klar för Mjällby AIF där han gjorde matchdebut förra veckan. En placeringssäker och stabil back som kommer tillföra stabilitet i Mjällbys backlinje, om han själv får bestämma.

– Jag har en bra defensiv, är stabil och löpstark, säger Rasmus.


 

Rasmus Wikström föddes i Göteborg 2001 och växte upp i Partille där han också började spela fotboll som liten i Partille IF där han spelade med -99 laget och hade den legendariska Joop Le Comte som tränare. Som 13-åring gick han till IFK Göteborg där han gick igenom samtliga ungdoms- och akademilag.

– Min tid i Partille IF har naturligtvis fostrat mig mycket som spelare. Jag hade Joop Le Comte som tränare precis som de flesta andra ungdomslag i klubben och jag har många fantastiska minne från den tiden, säger Rasmus.

Precis som sin morbror Peter “Erra” Eriksson, morfar Per-Erik “Perra” Eriksson och hans farfar Bengt Wikström har han också representerat IFK Göteborg, där han gjorde sin allsvenska debut med A-laget den 13 juli 2019 mot Falkenbergs FF men tvingades utgå redan efter fyra minuter med en allvarlig korsbandsskada.

Efter rehabiliteringen lånades Rasmus Wikström ut till AFC Eskilstuna 2021 där han spelade elva matcher. Bara några månader senare värvades Rasmus Wikström av danska Brøndby IF, där han noterades för en tävlingsmatch innan han blev utlånad till Sønderjyske Fodbold som spelar i den danska motsvarigheten till Superettan, Division 1. Mittbacken spelade 33 matcher och gjorde tre mål.

– Jag älskade verkligen min tid i Danmark. Jag trivdes väldigt bra och det var en härlig miljö och trevliga människor, säger Rasmus. Han fortsätter:
– Nu ska jag göra mitt absolut bästa i Mjällby och det är självklart väldigt roligt att vara hemma i Sverige igen, säger han.

Mjällby AIF och Brøndby IF var överens om en övergångssumma och Rasmus Wikström har anslutit till Mjällby med ett avtal som gäller till och med 2026. Han har hunnit spela två matcher och spelade senast i segermatchen med 2-0 mot Kalmar FF i helgen som var.

– Vi är väldigt nöjda att vi lyckats knyta Rasmus till oss en längre tid framöver. Rasmus kommer till oss i ett bra skede i hans karriär där vi ser honom både som kvalitativ skicklig per idag, men också med en utvecklingspotential. Rasmus är en mittback som är brytningssäker, bra i luftrummet och duellstark. Han behärskar dessutom flera positioner i backlinjen, summerar sportchef Hasse Larsson på klubbens hemsida.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.