Nya äventyr för Bundsen


Denny Bågenholm 2023-12-22

En av Johannas många räddningar under handbolls-VM i Göteborg i början på december.
Bild:Tommy Holl
En av Johannas många räddningar under handbolls-VM i Göteborg i början på december.

SPORT | Johanna Bundsen är klar för tyska SG BBM Bietigheim som leder Bundesliga, är regerande tyska mästarinnor och spelar i samma Champions League-grupp som Sävehof. Efter två år sedan hemkomsten från København Håndbold är det åter dags för utlandsspel.

 

Johanna kom till Sävehof från Kroppskultur som junior 2007. Mellan 2010 och 2017 vaktade hon Sävehofs mål innan hon flyttade till København Håndbold under åren 2017 till 2022. Inför förra säsongen återvände hon till Sävehof och tog direkt ett nytt SM-guld i våras, det nionde totalt. Under VM-turneringen i december visade hon varför hon är Sveriges bästa målvakt, något som nu tar henne till Tyskland.

– Många kanske trodde att när jag flyttade hem till Sävehof att det var för att trappa ner, men för mig var det precis tvärtom. Jag kände att jag kunde fortsätta utveckla mig ännu mer och bli ännu bättre i klubben. Jag tycker det fortfarande är väldigt roligt med handboll och det ska bli väldigt roligt att spela i Bundesliga, säger Bundsen.

Johanna har skrivit på för två år i SG BBM Bietigheim där Sofia Hvenfelt redan spelar. En spelare som hon spelade med i Köpenhamn och i även landslaget.
– Sofia och jag är goda vänner och det kommer bli kul att spela ihop igen, säger hon.

Varför just SG BBM Bietigheim?
– De ska göra en satsning nästa säsong som lät väldigt intressant och det som klubben presenterade för mig var väldigt positivt. Vi var där när vi mötte dem i Champions League i oktober men förutom det har jag inte så mycket koll på laget eller tysk handboll men det kommer säkert bli väldigt bra, säger Johanna som samtidigt vill passa på att tacka Sävehof.

– Jag vill tacka Sävehof för ytterligare två väldigt bra år. Jag har haft möjlighet att utvecklas både som spelare och person. En fantastisk klubb som ligger mig varmt om hjärtat, säger Johanna och fortsätter:
– Jag har skrivit på för två år i Tyskland och jag kommer gärna tillbaka till Sävehof längre fram, det är nåt speciellt att spela här.

Även sportchef Jonathan Stenbäcken tackar Johanna för sin tid i klubben:
– Johanna som de senaste två säsongerna varit tongivande såväl i vårt lag som i landslaget, kommer nästa säsong göra ett nytt utlandsäventyr. Johanna är inne på sin elfte säsong i Sävehof. Hon är ett superproffs i allt det hon gör och en stor förebild, såväl för de äldre och yngre i klubben. Vi önskar henne lycka till i Bietigheim, säger han.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.