Efter silver och brons siktar Eriksson och Bergström på att återta guldet nästa år


Denny Bågenholm 2023-12-23

Lerums Judoklubbs Petra Eriksson och Lisa Bergström (till vänster) vid prisceremonin på SM, där det blev silver och brons.
Bild:Privat
Lerums Judoklubbs Petra Eriksson och Lisa Bergström (till vänster) vid prisceremonin på SM, där det blev silver och brons.

SPORT | Petra Eriksson och Lisa Bergström från Lerums Judoklubb överkom både geografiska hinder och sjukdomar för att delta i judo-SM. Genom mental och fysisk uthållighet lyckas de kamma hem både silver och brons. Det blev inget guld som förra året, men nu ligger fokuset på att bli bättre och vinna guld nästa år.

 

Lerums Judoklubbs Petra Eriksson och Lisa Bergström lyckades kamma hem både silver och brons i judo-SM trots att utsikten inte var som önskat. På grund av både sjukdom och geografiskt avstånd som försvårade för dem att träffas och träna tillsammans ökade nervositeten inför tävlingen och påverkade deras prestation. Även fast de inte lyckades försvara förra årets guld är båda nöjda med resultatet.

– Jag studerar i Malmö och Lisa i Trollhättan. Då blir det svårt att hitta tillfällen då man kan ses och träna tillsammans. Då blir det att man vet i huvudet vad man ska göra, men att sen implementera det fysiskt när man inte har tränat så mycket gör att nervositeten ökar, säger Eriksson.

Eriksson och Bergström har tävlat tillsammans i nästan sex år och Eriksson har tränat och tävlat i judo sedan hon var elva år gammal. När de bodde i samma stad tränade de tillsammans minst tre gånger i veckan, men i dag är antalen gånger de ses betydligt färre. När man tränar judo är det inte bara viktigt med den fysiska träningen, utan Eriksson menar att det ligger mycket kraft att hämta från att träna mentalt.

– Det finns mycket styrka att få i det mentala. Vi tränar med att drömma oss igenom det man ska göra. Vilket jag upplever minska nervositeten. Dessutom har det blivit vanligare med mental träning även i andra sporter. Elitidrottare talar mycket om hur viktigt det är att vara mentalt stark.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.