Medaljer i boule till Lerum


Denny Bågenholm 2023-07-12

Stolta medaljörer i boule-SM.
Bild:Privat
Stolta medaljörer i boule-SM.

SPORT | Efter en vecka i Kalmar är nu boule-SM över. En folkfest med över 2000 deltagare. Det tävlas om medaljer i fem olika klasser. SM startar med mixed-trippel som följs av mixed-dubbel, singel, trippel och dubbel.

 

Camilla Csapo Olsson som bor i Olofstorp återvände hem med SM-guld i mixed-trippeln och SM-silver i damdubbeln. Sedan tidigare har Camilla flertalet silver- och bronsmedaljer i båda klasserna. Efter att ett lag från Malmö under flera år abonnerat på SM-guldet i Mixed-trippel var det nu äntligen dags för Camilla tillsammans med sina lagkamrater Albin Plantin och Björn ”Folke” Johansson, från Sibiriens Petanque Club, att stå högst upp på pallen efter att besegrat Rabeloub med 13-7 i finalen, där Camillas lag låg under med 0-4, men sedan vände matchen och vann.

– Detta är en titel som jag längtat efter i många år, och det var så skönt att äntligen få vinna klassen, säger Camilla.

I damdubbeln spelade Camilla med Helene Palovaara Di Tella. Laget låg illa till redan i kvartsfinalen, där de mötte Eva Carlsson och Anette Ramm Ericsson. Underläge med 5-11 som man lyckades vända och vinna med 13-11. Trenden fortsatte i semifinalen där man låg under med 1-9, men lyckades åter vända matchen och vinna med 13-10.

Finalen mot spelarna Eva Carlsson och Francine Wallster från Kalmar, blev en gastkramande tillställning. Efter underläge 0-9, började Helene och Camilla spela upp sig rejält. Vid 7-10 hade de dessutom ett läge att ta sex poäng, men omgången slutade med endast ett poäng till Camilla och Helene. Laget fortsätter att spela bra och tar ledningen 11-10, innan de i sista omgången får se sig passerade av laget från Kalmar och förlora matchen.

– Det är såklart tråkigt att inte kunna ta matchläget när det ges, men jag är så nöjd med hur vi spelat hela dagen, och vändningarna vi gjort i matcherna. Orken räckte helt enkelt inte till för en tredje vändning, säger Camilla efter finalen.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.