Målrik förlustmatch för Lekstorp: "Götaholm var Manchester City"


Jonas Bengtsson 2022-05-06

Inför gårdagens avspark i division 6-mötet mellan Lekstorp och Götaholm i Gråbo.
Bild:Privat
Inför gårdagens avspark i division 6-mötet mellan Lekstorp och Götaholm i Gråbo.

SPORT | Förra veckan blev det mållöst för båda lagen när Lekstorps IF mötte Björndammens BK/Öjersjö IF. Desto fler mål blev det i går på LP Idrottsplats mot Götaholms BK – hela åtta stycken totalt. Tyvärr för Lekstorps del så hamnade fem av bollarna i den egna målburen i 3–5-förlusten.

Ett ungt, vältränat, välorganiserat och bollbekvämt Götaholms BK anlände till LP Idrottsplats i Gråbo i går med två vinster och två kryss i bagaget. Och den förlustfria tabellkolumnen förblev intakt för gästerna som nu toppar division 6A-tabellen. Lekstorp kom till hemmamatchen med fem poäng på fyra matcher.

– När ett förhållandevis bra lag som Manchester United möter ett lag som Manchester City eller Liverpool, så ser Manchester United ganska dåliga ut. Inte många i deras startelva skulle platsa i Manchester City till exempel. Man skulle kunna göra den jämförelsen mellan oss och Götaholm. Jag vet att vi kan bättre, och till vårt försvar saknade vi ett par nyckelspelare på grund av skada. Men i går var Götaholm Manchester City. Vi räckte inte till, och då kan vi se sämre ut än vad vi är, resonerar LIF-tränaren Mats Johansson och fortsätter sin matchanalys:

– Vi visste att de skulle vara ganska bra, och vi hade pratat igenom defensiven inför matchen och egentligen fungerade vår 4-4-2-uppställning ganska bra. Men återigen, möter man ett bättre lag blir det svårt över 90 minuter.

Ställningen i halvtid var 0–3.

– Deras 0–2-mål var extra surt. Vi hade en offensiv frispark i rätt bra läge, Simon Balkander sätter den stenhårt i muren, därefter får Götaholm en kontring. Alvin lyckas bryta och få upp bollen, men den går i gapet på en framstörtandes motståndare, och efter denna snabba kontring gör de mål. Lite knäckande, men man lär sig, säger Mats Johansson.

I andra halvlek byttes Lukas Täll in, som med sin energi höjde hela laget. Täll nickade också in det första LIF-målet. Övriga målskyttar var Otto Skogsäter på straff och Salko Huseinovic med en iskall lobb över målvakten.

– Vi spelar bättre i andra halvlek och vinner den med 3–2. Skönt ändå att få in några mål. Det vi kan ta med oss är att alla jobbar hårt fastän inte spelet stämmer, säger Mats och berömmer bland annat mittbackarna Alvin och Simon för ett bra jobb.

– Och nyblivne pappan Ragnar Nilhag verkar vara tillbaka i fin form, och så gör fightern Lukas ett mycket bra inhopp.

Lekstorps nästa match dröjer till den 19 maj då Syrianska Göteborg FC gästar LP Idrottsplats, det långa uppehållet beror på att Proletären FF dragit sig ur division 6A.

I samma serie spelar även Bergums IF och Tollereds IF – som möts i morgon klockan 12.15 på Bläsebovallen.

Redaktionen
redaktionen@lokalpressen.eu


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.