Kvartsfinalen lottad för Pixbo


Denny Bågenholm 2024-03-18

Segerjubel när herrarna blev klara för kvartsfinal mot Linköping, där första matchen spelas redan nu på fredag.
Bild:D-photo
Segerjubel när herrarna blev klara för kvartsfinal mot Linköping, där första matchen spelas redan nu på fredag.

SPORT | Efter att Pixbo kört över AIK i den sista seriematchen med 12–3 slutade man på en tredje plats endast en poäng efter Storvreta och Falun med 60 poäng. Nu möter man sjuan Linköping i kvartsfinal i bäst av sju matcher.

– Otroligt roligt, vilka spännande slutspel vi kommer få uppleva, säger sportchef Peter Runnestig.


 

Pixbo hade ingen chans på seriesegern även om både Storvreta och Falun förlorade sina avslutande matcher. Viktigare var att komma före Växjö i tabellen och när de skrällde och vann mot Falun krävdes seger mot AIK för att behålla tredjeplatsen. Detta visste Pixbospelarna inget om då matcherna startade samtidigt, men Pixbo ville oavsett inte riskera något utan gick för fullt från start.

Victor Johansson satte 1–0 efter knappt två minuter. AIK kvitterade till 1–1 efter halva perioden. Lagen hinner med varsitt mål innan det är periodpaus, 2–2 efter första 20 minuterna. Samtidigt står det 1–1 mellan Falun och Växjö vilket innebär att det fortfarande skiljer ett poäng mellan lagen och Pixbo är kvar på tredje plats.

Pixbo gör tre snabba mål i mitten av andra perioden, fram till 5–2 och hemmalaget har AIK i strama tyglar. Period två slutar 4–1 efter två mål av Felix Lanver och det står 6–3 på tavlan. Samtidigt leder Växjö över Falun med 4–1.

Pixbo gör 7–2 och 8–2 innan AIK väljer att köra utan målvakt efter drygt åtta minuter i tredje perioden. Pixbo sätter tre mål i tom bur och ett fjärde efter att AIK satt in sin målvakt igen. Slutresultat 12–3 och samtidigt vinner Växjö på bortaplan över Falun med 8–5 vilket resulterar i att Pixbo slutar på tredjeplats i serien och får Linköping i kvartsfinalen.

– Just nu känns det väl lite surt att det kunde räckt med en seger till för att vinna serien, men samtidigt har vi kanske fått med oss några poäng så det är nog rättvist om man sammanfattar det hela, säger sportchef Peter Runnestig.

Nu möter ni Linköping i bästa av sju som börjar på fredag, tankar inför den serien?
– Först vill jag säga att jag är väldigt stolt och glad över båda lagens framgångar under säsongen. Linköping är ett bra lag med stora och starka spelare. Går vi in med fel inställning så slår de oss, men gör vi vårt jobb, så är vi favoriter och bör vinna den serien, säger han.

– Vi har vunnit tio av de senaste elva matcherna, slutade en poäng bakom serieledarna och vi har ett väldigt bra lag som kan gå långt om alla får vara hela. Det blir att arbeta med det som kallas för special teams, box- och powerplay, spel utan målvakt och lite annat som man inte hinner titta på under serien. Sen har vi bra koll på Linköping som vi möter ofta.

Damerna har en match kvar att spela och kommer sluta tvåa, där finns väl egentligen bara två tänkbara motståndare?
– Du tänker på Kalmarsund eller Lund, för Endre vill nog ingen välja för logistikens skull. Då blir det utan att fundera för mycket, det laget Thorengruppen inte väljer, säger Peter som fortsätter:
– Det är två helt olika lag. Kalmarsund spelar på ett traditionellt sätt där Lund spelar hela matcherna man mot man vilket är otroligt jobbigt att möta.

– Alla har så bra koll på varandra att det inte finns några nya hemligheter att plocka fram utan i slutspelet är det dagsformen som gäller. Även om vi ska slå både Lund och Kalmarsund i en kvartsfinalserie kan man inte ställa in skorna mot några lag, det är de alldeles för bra för.

Det känns som ni har något stort på gång?
– Ja, det är en bra känsla, vi har spelat väldigt bra senaste säsongen och det kan räcka väldigt långt. Att få spela dubbla finaler är väl varje klubbs dröm och även om jag inte vill gå händelserna i förväg så finns det faktiskt möjlighet att vi skulle kunna gå dit i år om allt går vår väg och spelarna håller sig skadefria, säger en förhoppningsfull Peter Runnestig.

Kvartsfinalserien Pixbo vs Linköping i bästa av sju matcher.

Fredag 22 mars 19.00 hemma
Söndag 24 mars 13.00 borta
Tisdag 26 mars 18.30 hemma
Fredag 29 mars 15.00 borta
Söndag 31 mars 16.00 hemma
Onsdag 03 april 18.30 borta
Fredag 05 april 19.00 hemma

Damernas kvartsfinalval sker efter sista matchen som spelas på lördag 23 mars mot Åkersberga IBF.











Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.