Supervärvning av Pixbo dam


Denny Bågenholm 2024-03-19

Isabelle Gerig återvänder till Sverige och spelar nästa säsong i Pixbo.
Bild:Pixbo
Isabelle Gerig återvänder till Sverige och spelar nästa säsong i Pixbo.

SPORT | Nu är det klart att Isabelle Gerig återvänder till Sverige och Pixbo nästa säsong. Senaste gången hon spelade i Svenska superligan var 2021 då hon representerade laget Endre från Gotland.

– Ända sedan jag lämnade har jag haft i bakhuvudet att jag vill komma tillbaka till Sverige, säger hon.


 

Senaste säsongen som hon spelade i Sverige slutade med 33 poäng på 24 seriematcher och förlust i semifinalserien mot Pixbo. Nu väljer den schweiziska landslagsstjärnan att återvända till Sverige, SSL och Pixbo.

– Jag gillade att spela i Sverige, det var en hög intensitet och en bra konkurrensnivå. Jag upplever att jag har tagit steg de senaste två åren i den schweiziska ligan och är nu också på en bättre plats på det personliga planet. Jag har pratat med ett antal klubbar och upplevde att Pixbo hade det bästa ”paketet”, en proffsig klubb med allt jag behöver för att kunna ta ytterligare steg framåt och för att kunna slåss om titlar, säger hon i en pressrelease från klubben.

Schweiziska målvakten Lara Heini spelar redan i laget och samtidigt som 25-åriga Isabelle kommer till Pixbo ansluter även en annan schweizisk spelare, den 23 årige försvarsspelaren Céline Stettler som senast spelat med Kloten-Dietlikon Jets.

– Det är bra att känna till några spelare när du kommer till ett nytt lag. Ännu bättre när du kan kalla dem dina vänner. Jag ser fram emot att spela med dem även i klubblaget och inte mot dem som tidigare år. Jag är också ivrig på att få möta resten av laget och att få starta säsongen med dem.

Vad ser du för skillnad mellan den svenska och schweiziska ligan?
– Jag skulle säga att största skillnaden är den genomsnittliga kompetensnivån på spelarna. SSL är mycket mer skicklighetsbaserad kontra den schweiziska ligan. Den schweiziska ligan är i sin tur mer taktisk och det känns som att man springer mer där.

Målsättningen för kommande säsong är redan satt.
– På det personliga planet vill jag fortsätta att utvecklas och ta ytterligare steg framåt. Jag vill ta ansvar för och hjälpa laget att nå sina mål samt att visa min kapacitet i den bästa ligan. Vad jag hört är Pixbos mål att vinna titlar och att tävla om dem alla. Jag hoppas kunna bidra till att dessa mål nås och att vinna några bucklor, säger Isabelle i Pixbos pressrelease.

Sportgruppens Kalevi Pessi är imponerad av värvningen.
– Vi är otroligt glada över att Isabelle Gerig valt att spela med Pixbo nästa säsong. Hon är en världsspelare och kommer från en fantastisk säsong i den schweiziska ligan. Hon kom på tredje plats i poängligan i senaste VM och visade där att hon är en av världens bästa forwards.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.