Kris hos guldfavoriten redan innan seriepremiären


Denny Bågenholm 2022-09-16

Michael söker stöd från högre makten för att reda ut starten på Handbollsligan.
Bild:Tommy Holl
Michael söker stöd från högre makten för att reda ut starten på Handbollsligan.

SPORT | Sävehof är tippat som ett topplag inför säsongen och många tror på nytt SM-guld bland experterna. Men nu saknas minst fem niometersspelare i kvällens premiär mot Hallby. – Jag pratar hellre om de spelare som spelar än de som är skadade men detta är ett riktigt svårt läge, säger Michael Apelgren.

Under veckan blev Sävehofs tränare Michael Apelgren framröstad av handbollsligans spelare och huvudpartnern ATG till seriens bästa tränare, dessutom utsågs laget till guldfavoriter på Handbollsligans upptaktsträff och flera av spelarna förväntas bli årets spelare på sina positioner.

– Jag är verkligen stolt över utmärkelsen och väldigt ödmjuk över tanken att så många har röstat på mig. Det är ett kvitto på att det vi gör är bra och vi vill ju alltid bli lite bättre och hela tiden utvecklas. Att vi är guldfavoriter är också väldigt inspirerande dock måste jag nog tona ner förväntningarna då fem av våra niometersspelare finns på skadelistan under hösten, och vi kommer få slita mycket på de spelare som är friska, säger Michael.

– Nu är det inte första gången det ser ut så här, det känns som en tråkig tradition med många skador i början på säsongen. Fast då får ju de som spelar visa mer, och det har ju funkat bra tidigare. Jag pratar som sagt hellre om de som spelar än de som är på skadelistan. Vi har en bred trupp och vi kommer bli bättre under hösten när de skadade kommer tillbaka. Så helt nattsvart är det inte.

Premiär mot Hallby ikväll, hur har uppladdningen varit?
– Ja det är ju det här med våra skador, vi förlorade mot Eskilstuna GUIF i svenska cupen men gick ändå vidare och det ska vi inte analysera för mycket, jag tänkte ändå efter matchen att det var helt okej att det var jämt med det laget vi hade på planen, hade vi varit ordinarie och förlorat hade jag inte varit nöjd. Att möta Hallby borta i första matchen är alltid svårt men vi har en bred trupp och vi ska vinna den matchen trots våra skador, säger Michael.

Ni fick Montpellier som motståndare i andra kvalrundan till EHF Cupen, svårast möjliga lottning?
– Vi har alltid chans att vinna alla matcher, men detta var en riktig mardrömslottning. Även tråkigt  att vi blev lottade att spela andra matchen på hemmaplan men då är Partille Arena upptagen och vi får avsluta borta istället. Det är ju inte mycket att göra åt, vi får bara kämpa på, säger Michael och suckar.

Nästa torsdag är det stor seriepremiär på hemmaplan för både herr- och damlaget trots att damerna redan spelat två matcher och har full pott. Damerna möter Kungälvs HK 18.00 och herrarna möter IFK Skövde 20.00. Båda matcherna spelas i Partille Arena

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.