Joline Persson Planefors siktar på medalj i Europacupen


Jonas Bengtsson 2023-10-24

Joline Persson Planefors, från Partillelaget Team X-Calibur, tävlar i veckan i Europacupen som avgörs i Berlin.
Bild:Svenska bowlingförbundet
Joline Persson Planefors, från Partillelaget Team X-Calibur, tävlar i veckan i Europacupen som avgörs i Berlin.

SPORT | Idag startar Europacupen i bowling. Tävlingen avgörs i Berlin där Sverige representeras av Partillespelaren Joline Persson Planefors och Köpingspelaren Carl Eklund, som tar plats tack vare att de vann Elit-SM vid SM-veckan i Umeå i somras.

 

Europacupen spelas mellan den 24-28 oktober och på tävlingsprogrammet står som vanligt singel, medan en nyhet för i år är att man även ska spela mixed. Partillebon Joline Persson Planefors, till vardags i Team X-Calibur som har John Scott's Partille som hemmaplan, har varit med tre gånger tidigare i Europacupen där det blivit två silver (2011, 2015) och ett guld (2019).

– Jag hoppas att jag kan fortsätta på min medaljstreak, säger Persson Planefors, i ett pressmeddelande, och fortsätter:
– Det är alltid stort att få representera sitt land. Det har gått ett tag sedan jag spelade ett mästerskap på grund av covid och därefter en graviditet. Det här är enda chansen att få spela ett mästerskap i år när det inte blev något VM så det känns allt lite extra speciellt.

Förberedelserna har dock varit långt ifrån optimala för bowlaren med ett VM-guld och tre VM-silver på meritlistan — samt 15 EM-medaljer.
– Det har varit förfärliga förberedelser. Under försäsongen i augusti kände jag att det gjorde ont när jag bowlade och det gick sedan över till vardagsbekymmer och jag kunde inte göra något utan smärta. Jag sökte hjälp för det och fick bowlingstopp. Sedan mitten av augusti har jag kört mycket rehab, testat osteopati och kiropraktik.
– För ett par veckor sedan gjorde jag en magnetröntgen och det visade sig vara symfysit. En inflammation i symfysen vilket är leden som håller ihop bäckendelarna. Det är inte farligt och det kommer att tränas bort med hjälp av rehab.

Har din målsättning med Europacupen förändrats sett till förberedelserna?
– Min målsättning har aldrig varit lägre än medalj och det är den fortfarande. Jag vet att det kommer att bli svårare att nå nu men jag tror att jag ändå blir besviken om jag inte skulle komma hem utan medalj, säger Joline Persson Planefors.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.