Guld och silver till Partille i bowling


Denny Bågenholm 2022-05-23

Team Pergamon är Svenska Mästare 2022.
Bild:Nowadaysfilm, Robert Lipic
Team Pergamon är Svenska Mästare 2022.

SPORT | Slutspelet i 8-manna har genomförts i Nyköping i helgen. På herrsidan fick Team Pergamon lyfta SM-pokalen efter att ha vunnit i två raka matcher mot Kaskad. Partillelaget vann första matchen med 13-2 och den andra tog de hem med 11-9. Team Pergamon är mesta mästare på herrsidan och detta var deras 14:e SM-guld.

– Man tröttnar ju aldrig på att vinna, men det har varit en tuff resa fram till finalhelgen. För två veckor sedan blev två av våra spelare skadade i en bilolycka och det har varit väldigt tufft för alla i klubben. Adam som skadades svårast har tidigare fått flera hjärnskakningar när han var lovande hockeyspelare och bytte till bowling. Där hade han varit med i finaltruppen om han varit på benen, Pontus klarade sig bättre och det känns skönt, säger Martin Larsen.

– Finalen var klar vid tretiden igår och sedan åkte vi limousinebuss direkt till John Scott´s i Partille. Vi var väl framme vid tiotiden och det blev en del firande på bussen, men när övriga åkte in till Avenyn runt tolv åkte jag hem. Man har ju varit med sedan 2003 så festandet har dämpats lite med åren. Men det var en härlig seger och vi siktar vidare mot ett nytt guld nästa år, fortsätter Martin.

– Vi har goda förutsättningar att träna och tävla i Partille Arena. Mathias Billberg som driver John Scott´s har lång erfarenhet av bowling och utan honom hade det varit tuffare att ligga i toppen år efter år. Han är en hallchef som förstår vad som krävs, säger Martin.

– Bowling är ju lite speciellt då det är en individuell lagsport. Snart börjar EM då sex spelare som möttes i finalen är på plats och ska spela med varandra. Det kan bli rätt hetsigt under finalhelgen men man får tänka på att om någon vecka så spelar vi i samma lag och inte mot varandra. Finalerna är en riktig fest med trummor och ett riktigt bra tryck som man inte kan tro om man ser på en vanlig seriematch. Där är det bra med erfarenhet, det blir lätt att man rycks med och tappar fokus. Där har jag nog en stor fördel, avslutar Martin Larsen.

Poängbäst i första matchen var Martin Larsen med 761 och i andra matchen hade Oskuu Palermaa högst med 983 poäng. På damsidan förlorade Team X-Calibur finalen med 9-11 och 6-14 mot ärkerivalen Spader dam, men får åka hem med ett välförtjänt silver.

SM-medaljörerna 2022 8-manna:

Damer
1. Spader Dam
2. Team X-Calibur BK
3. B-K Eva och BK Högland

Herrar
1. Team Pergamon BC
2. BK Kaskad
3. Team Alingsås BC och Team Clan BK

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu



Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.