Dubbla självmål knäckte Wizards


Denny Bågenholm 2023-11-23

Fyra mål framåt och två självmål sänkte Partille Wizards som förlorade seriefinalen på ett snöpligt sätt med 4-7.
Bild:Per Wiklund / arkivbild
Fyra mål framåt och två självmål sänkte Partille Wizards som förlorade seriefinalen på ett snöpligt sätt med 4-7.

SPORT | En dramatisk seriefinal i allsvenskan södra damer, i ett hett Göteborgsderby. Möttes igår Partille Wizards och Lindome IBK, säsongens överraskningslag. Partille ledde serien med en poäng före Lindome, efter dubbla självmål gick Lindome förbi och tog över serieledningen.

 

Matchen började med att ett passivt Partillelag som lämnat tempot i omklädningsrummet. Detta utnyttjade Lindome effektivt, vilket resulterade i ett underläge med 0-3 efter halva matchen där tredje målet var ett självmål. Efter detta satte Wizards fart, ökade bolltempot och kom in i matchen. Det stod 1-4 efter två perioder.

Efter att ha bytt målvakt, började Partille sakta men säkert ta över spelet. Trots att Wizards reducerade till 3-4 och senare till 4-5, lyckades Lindome med hjälp av ytterligare ett självmål av Partilles målvakt fram till 4-6.

Det var en typisk derbymatch med mer fysisk kamp än tekniska finesser,  och som till sist slutade 4-7 efter mål i öppen kasse efter 19.51.

Sanna Olsson och Linnie Ahlberg utmärkte sig för Wizards. Efter två förluster och en oavgjord match är nu Partille Wizards inte längre serieledare utan är tvåa bakom Lindome IBK.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.