"Denka" bäst i Sverige på discgolf – i år igen


Hanna Uhlin 2024-08-29

<span>Alingsåsaren Dennis Augustsson tog nyligen hem SM-guldet för andra året i rad.</span>
Bild:Hanna Uhlin
Alingsåsaren Dennis Augustsson tog nyligen hem SM-guldet för andra året i rad.

SPORT | I fjol kammade han hem både EM och SM-guldet. Under årets svenska mästerskap stod han överst på prispallen för andra året i rad. Nu väntar VM och flera stora tävlingar i USA för den 22-årige discgolftalangen från Alingsås.

 

Lokalpressen möter upp Dennis ”Denka” Augustsson vid Nolhagabanan dagarna efter hans senaste seger. Under årets SM i Ale försvarade han guldet från 2023 – och kan med andra ord titulera sig svensk mästare i discgolf för andra året i rad. Detta trots en minst sagt varierad väderlek och tuffare motstånd och banor än under fjolårets SM. Men det är heller inte mycket som stoppar ”Denkas” vänsterhand. Och självförtroendet finns där, men det är samtidigt en väldigt ödmjuk vinnare som återberättar tävlingen.

– Ser jag korgen så försöker jag sätta det på ett kast, och det är väl lite av mitt signatur-move. Men motståndet var väldigt mycket svårare i år och vi spelade verkligen i sol, vind och vatten (skratt). Och jag visste väl att jag kunde vinna, men jag trodde inte att jag skulle göra det. För det är stort att vinna SM, men det är väldigt mycket större att försvara titeln.

Att vinna är dock inget han är ovan vid – varken SM eller större tävlingar. Förra året knep han guldet i EM, bara dagar efter att ha vunnit svenska mästerskapen 2023. Nu är han en av få svenska spelare som kan leva på discgolfen. Fjolårets vinster gav honom ett kontrakt som tillåter honom att spela världen över på de allra största tävlingarna, och den här gången är han mest hemma och mellanlandar i Alingsås. Om bara några timmar bär det av till VM på andra sidan Atlanten. Därefter väntar ytterligare en stor tävling i USA.

Läs mer i tidningen >>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.